Δευτέρα, 17 Μαΐ 21
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΚΡΗΤΗΚρήτη: Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για το άνοιγμα των εκκλησιών

Κρήτη: Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για το άνοιγμα των εκκλησιών

kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
kingeight 2021a

Σε διαδικασία προσαρμογής στα νέα δεδομένα που διαμόρφωσε ο κορωνοϊός βρίσκονται οι ναοί της Κρήτης, ώστε να υποδεχθούν τους πιστούς την Κυριακή 17 Μαΐου.

Οι συνθήκες θα είναι τελείως διαφορετικές από εκείνες που είχαμε συνηθίσει, ωστόσο επιβάλλονται λόγω των κινδύνων εξάπλωσης του ιού.

mechanical adv 2021

Αυτή την ώρα η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης συνέρχεται σε Συνοδική Σύσκεψη, σχετικά με το θέμα της λειτουργίας των Ιερών Ναών εφεξής και τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού.

apostolakis adv 2

Όπως δήλωσε στο ekriti ο Επίσκοπος Κνωσού και Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου κ. Πρόδρομος Ξενάκης, κανονίζονται οι τελευταίες λεπτομέρειες ώστε όλα να είναι έτοιμα την Κυριακή 17/5, για την πρώτη Θεία Λειτουργία μετά από μήνες.

“Στους περισσότερους Ναούς έχουν ήδη αφαιρεθεί ή καλυφθεί καθίσματα και στασίδια ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις, ενώ ήδη έχουν τοποθετηθεί αντισηπτικά, ώστε να τα χρησιμοποιούν οι πιστοί, για την ατομική προσευχή, η οποία επιτρέπεται από την περασμένη Δευτέρα.

Την ευθύνη για την αποφυγή συνωστισμού θα αναλάβουν οι επίτροποι των εκκλησιών. Ερωτηθείς ο Επίσκοπος Κνωσού, για το αν το προσωπικό επαρκεί για την τήρηση των μέτρων, απάντησε ότι σε κάθε ναό υπάρχουν τέσσερις επίτροποι και άλλοι τέσσερις αναπληρωματικοί, ενώ υπάρχουν και πολλοί εθελοντές, οπότε δεν θα προκύψει κανένα πρόβλημα.

Αναφορικά με το αν πιστοί θα μπορούν να ασπάζονται τις εικόνες, ο κ. Πρόδρομος είπε ότι η Εκκλησία δεν θα απαγορεύσει ποτέ κάτι τέτοιο, και ότι θα λαμβάνονται όλα τα μέτρα, με συνεχή καθαρισμό τους.

“Με ρωτούν άνθρωποι στο δρόμο αν μπορούν να μου φιλήσουν το χέρι. Η Εκκλησία δεν θα πει ποτέ μην φιλάτε εικόνες ή το χέρι του παπά. Ωστόσο πρέπει όλοι να λαμβάνουμε τα ατομικά μέτρα υγιεινής και προστασίας, ώστε να μην κινδυνεύσουμε.

zygos gif 2020b
wind one adv
cna stream
Stream+https://www.cna.gr
Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...
bbq stories2020
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble