Παρασκευή, 7 Μαΐ 21
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΚΡΗΤΗΚρήτη | Ξεκινάει η εκπαίδευση των υποψήφιων θετών γονέων

Κρήτη | Ξεκινάει η εκπαίδευση των υποψήφιων θετών γονέων

kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
kingeight 2021a

Η Περιφέρεια Κρήτης υποστηρίζοντας το όραμα «Μια Οικογένεια για κάθε Παιδί»  που στερείται – μόνιμα ή προσωρινά – οικογενειακό περιβάλλον, προωθεί και προάγει τους Θεσμούς της Παιδικής Προστασίας, την Υιοθεσία και την Αναδοχή, την εκπαίδευση των υποψήφιων θετών γονέων οι οποίοι διασφαλίζουν την οικογενειακή αποκατάσταση κάθε παιδιού.

H Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου και με τη συμμετοχή του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Κρήτης, σεβόμενη τα αιτήματα των υποψήφιων Θετών Γονέων ακόμα και μέσα στις συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία, οργάνωσε την εκπαίδευση της 6ης ομάδας υποψηφίων Θετών Γονέων για την Περιφέρεια Κρήτης, σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο (Ν.4538/18 και ΦΕΚ 4489/18).

mechanical adv 2021

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη συγκεκριμένη ομάδα ξεκινάει σήμερα και ολοκληρώνεται στις 28 Μαΐου 2021. Απευθύνεται στους υποψήφιους Θετούς Γονείς που έχει αξιολογηθεί η ετοιμότητά τους να αναλάβουν τη φροντίδα ενός παιδιού μέσω του θεσμού της Υιοθεσίας, από τους αρμόδιους Φορείς Εποπτείας, έχουν εγγραφεί στο Ειδικό Μητρώο Υποψήφιων Θετών Γονέων και στην εν λόγω ομάδα και προέρχονται από την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

apostolakis adv 2

Η εκπαίδευση των υποψηφίων Θετών Γονέων, αποτελεί προϋπόθεση για την εγγραφή τους στο Εθνικό Μητρώο και την ένταξή τους στη διαδικασία συνταιριάσματος  με τα παιδιά προς Υιοθεσία. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος θα εκδοθεί βεβαίωση παρακολούθησης σε κάθε συμμετέχοντα υποψήφιο Θετό Γονέα για την εγγραφή του στο Εθνικό Μητρώο υποψηφίων Θετών Γονέων.

Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας zoom. Το πρόγραμμα  εκπαίδευσης έχει διάρκεια 30 ώρες και καλύπτει 6 Θεματικές Ενότητες που αναμένεται ότι θα βοηθήσουν τους υποψήφιους Θετούς Γονείς να ανταποκριθούν στις προκλήσεις της ανατροφής των παιδιών στη σύγχρονη εποχή.

Στόχος του προγράμματος είναι η κατάλληλη προετοιμασία των υποψηφίων Θετών Γονέων ώστε να κατανοήσουν σημαντικά ζητήματα που σχετίζονται με την ανατροφή βρεφών, παιδιών και εφήβων, ηλικίας από 0-18 ετών και να προετοιμαστούν κατάλληλα για την αντιμετώπιση κάθε θέματος που μπορεί να προκύψει και που μπορεί να σχετίζεται με την υιοθεσία.

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιείται μέσω της δικτύωσης των επαγγελματιών και την ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ διαφορετικών Κοινωνικών Υπηρεσιών και Φορέων,  συμμετέχουν επαγγελματίες εκπαιδευτές, νομικοί, ψυχίατροι, ψυχολόγοι, σύμβουλοι ψυχικής υγείας, κοινωνικοί λειτουργοί, με σημαντική εμπειρία στο χώρο της Παιδικής Προστασίας, οι οποίοι προέρχονται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Κρήτης και το «Κέντρο Ερευνών Ρίζες».

Οι θεματικές ενότητες που θα αναλυθούν αναφέρονται σε θέματα δικαιωμάτων του παιδιού, σε θέματα που αφορούν τη σωματική και ψυχική του ανάπτυξη, στις ιδιαίτερες ανάγκες των παιδιών προς υιοθεσία, στη φροντίδα παιδιών με αυξημένες ανάγκες, στο δικαίωμα του παιδιού στην ενημέρωση για την προέλευσή του και την υιοθεσία του κ.α.

zygos gif 2020b
wind one adv
Newsroom
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
bbq stories2020
notakis adv
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble