Σάββατο, 12 Ιούν 2021
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΚΡΗΤΗΚρήτη | Ξεκινά η ηλεκτρική διασύνδεση με τις Κυκλάδες

Κρήτη | Ξεκινά η ηλεκτρική διασύνδεση με τις Κυκλάδες

zuper adv 2021
kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
kingeight 2021a

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να ξεκινήσει το πρώτο έργο το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης ενώ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν ακόμα τέσσερα. Πρόκειται για δράσεις οι οποίες προσωρινά θα χρηματοδοτηθούν από εθνικούς πόρους.

Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης, εντός της εβδομάδας αναμένεται η υπογραφή της ΚΥΑ για την αγορά tablet από μαθητές. Εκτιμάται ότι πάνω από 100 εκατ. ευρώ θα διατεθούν γι’ αυτό τον σκοπό σε περισσότερα από 500.000 παιδιά, με εισοδηματικά κριτήρια.

mechanical adv 2021

Παράλληλα, θα ξεκινήσουν:

apostolakis adv 2

Ένα μεγάλο πρόγραμμα κατάρτισης, ύψους 200-300 εκατ. ευρώ, για όλο το έτος για ανέργους αλλά και εργαζόμενους των οποίων η σύμβαση έχει τεθεί σε αναστολή.

Ηλεκτρικές διασυνδέσεις νησιών, όπως η διασύνδεση της Κρήτης και των Κυκλάδων με το δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας της ηπειρωτικής χώρας.

Υπογειοποίηση καλωδίων σε κρίσιμες περιοχές όπου τα καλώδια ηλεκτροδότησης θα πρέπει να είναι υπόγεια για λόγους ασφαλείας. Ένα έργο το οποίο φαίνεται να επιταχύνεται μετά και τα προβλήματα που προκάλεσε η πρόσφατη κακοκαιρία στην Αττική.

Βέβαια δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης είναι ακόμα το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ –Αυτονομώ», τα 200 πρώτα τοπικά πολεοδομικά σχέδια και προγράμματα αναδάσωσης.

Υπενθυμίζεται ότι ρύθμιση που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή, τα έργα που πληρούν τις προϋποθέσεις ώστε να ενταχθούν στο Ταμείο Ανάκαμψης μπορούν –σε πρώτη φάση– να χρηματοδοτούνται από εθνικούς πόρους. Το Ταμείο δίνει τη δυνατότητα αναδρομικής κάλυψης έργων και προγραμμάτων από τον Φεβρουάριο του 2020.

Όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική, ταυτόχρονα αλλεπάλληλες είναι οι συσκέψεις με την Κομισιόν προκειμένου το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης να πάρει την τελική του μορφή. Στόχος είναι το τελικό σχέδιο να κατατεθεί εντός του Μαρτίου αν και όλα τα κράτη-μέλη έχουν περιθώριο έως τις 30 Απριλίου.

Από τη στιγμή που θα κατατεθεί, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει περιθώριο δύο μηνών για να το εγκρίνει και μετά ακόμα ένα μήνα το Συμβούλιο. Επομένως, όσο πιο αργά το Εθνικό Σχέδιο κατατεθεί στην Κομισιόν, τόσο πιο πίσω χρονικά θα μεταφερθεί και η εκταμίευση των ποσών προς την Ελλάδα.

zygos gif 2020b
001
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-