ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Το διοικητικό πρωτοδικείο κήρυξε έκπτωτο τον δήμαρχο Γόρτυνας

Έκπτωτο κήρυξε τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Γόρτυνας Μ. Κοκολάκη το Διοικητικό Πρωτοδικείο, κάνοντας αποδεκτή την ένσταση την οποία είχε καταθέσει ο απερχόμενος δήμαρχος Νίκος Σχοιναράκης, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα.

Η απόφαση βγήκε μόλις λίγες ώρες μετά την ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Γόρτυνας και σύμφωνα με αυτή ο Μ. Κοκολάκης χάνει τον δημαρχιακό θώκο.

brands heaven2021

Στην ένσταση την οποία είχε καταθέσει ο απερχόμενος δήμαρχος, τονιζόταν ότι ο Μ. Κοκολάκης είχε εργολαβικές σχέσεις με τον Δήμο Γόρτυνας και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσε να είναι υποψήφιος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο κ. Κοκολάκης θα καταθέσει αίτηση προσωρινής αναστολής της απόφασης στο Συμβούλιο της Επικρατείας και θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

neratzoulis neo

Μ. Κοκολάκης: «Καμία δικαστική απόφαση δεν μπορεί να παρακάμψει τις δημοκρατικές διαδικασίες»
Ανακοίνωση εξέδωσε ο επικεφαλής της παράταξης «Μεγάλη Γόρτυνα» Μιχάλης Κοκολάκης μετά την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ηρακλείου.

Στην ανακοίνωση επιτίθεται στον κ. Σχοιναράκη, κατηγορώντας τον ότι έβαλε το «εγώ» πάνω από το «εμείς» ενώ έκανε λόγο για «πρωτοφανή επίδειξη ανευθυνότητας και μικροψυχίας».

Παράλληλα τονίζει ότι η απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ηρακλείου έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την βούληση των πολιτών της Γόρτυνας, υπογραμμίζοντας ότι «καμία δικαστική απόφαση δεν μπορεί να παρακάμψει τις δημοκρατικές διαδικασίες, να νοθεύσει ή να καταργήσει την λαϊκή ετυμηγορία».

Τέλος προανήγγειλε την προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας, τονίζοντας ότι θα εξαντλήσει κάθε νόμιμο μέσο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ηρακλείου έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την βούληση των πολιτών της Γόρτυνας, που εκφράστηκε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο – με ποσοστό που άγγιξε το 70% για την παράταξή μας – στις εκλογές της 26ης Μαΐου και της 2ας Ιουνίου. Με την απόφαση αυτή, το δικαστήριο, επί της ουσίας, ακυρώνει το εκλογικό αποτέλεσμα και στερεί από τους Γορτύνιους το δικαίωμα να επιλέξουν οι ίδιοι το πρόσωπο που θα τους εκπροσωπήσει την επόμενη τετραετία, έχοντας την ευθύνη της διοίκησης του δήμου μας.

Ο Δήμος Γόρτυνας, των πολλών και σοβαρών προβλημάτων, μπαίνει για ακόμα μια φορά σε περιπέτειες, καθώς ο απερχόμενος δήμαρχος, Νίκος Σχοιναράκης, σε μια πρωτοφανή επίδειξη ανευθυνότητας και μικροψυχίας, αποφάσισε να στραφεί, επί της ουσίας, εναντίον τον ίδιων των δημοτών, περιφρονώντας την εντολή τους για αλλαγή σελίδας στον δήμο μας. Βάζοντας το «εγώ» πάνω από το «εμείς», επιλέγοντας να προτάξει προσωπικές αντιπαραθέσεις και ανούσιες διαφορές, ο κ. Σχοιναράκης θέτει τον δήμο Γόρτυνας σε μια κατάσταση πρωτοφανούς ομηρίας. Τον παραδίδουμε στην κρίση των πολιτών, στους οποίους οφείλει να απολογηθεί για τις απαράδεκτες ενέργειές του…

Πεποίθησή μας είναι ότι καμία δικαστική απόφαση δεν μπορεί να παρακάμψει τις δημοκρατικές διαδικασίες, να νοθεύσει ή να καταργήσει την λαϊκή ετυμηγορία. Με σεβασμό στην Ελληνική Δικαιοσύνη, αλλά και με την βεβαιότητα ότι, στο τέλος, η αλήθεια θα λάμψει, θα προσφύγουμε άμεσα στο Συμβούλιο της Επικρατείας και θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο μέσο, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο μία από τις σημαντικότερες δημοκρατικές κατακτήσεις του λαού μας.

Σε κάθε περίπτωση, η παράταξή μας, «Μεγάλη Γόρτυνα», θα συνεχίσει την πορεία της, ώστε με σκληρή δουλειά, διαφάνεια, ενότητα και διαρκή επικοινωνία με τους πολίτες, να αλλάξει η εικόνα του δήμου μας. Γιατί το καλό του τόπου μας είναι πάνω από προσωπικές στρατηγικές, εγωισμούς και σκοπιμότητες, που ανήκουν, οριστικά στο χθες».
Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button