Πέμπτη, 15 Απρ 21
box cafe adv2020
ΑρχικήΚΡΗΤΗΚρήτη | Τι προβλέπεται για την διαχείριση απορριμμάτων

Κρήτη | Τι προβλέπεται για την διαχείριση απορριμμάτων

cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
vasilakis
kingeight 2021a
kokolakis adv 2021 3

Σε φάση διεργασιών φαίνεται να έχει εισέλθει η διαχείριση απορριμμάτων στο νησί της Κρήτης, καθώς είναι σε εξέλιξη ο Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Αποβλήτων.

Εάν δεν αλλάξει κάτι την τελευταία στιγμή, μια και ήδη έχουν δοθεί παρατάσεις, για σήμερα Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021 έχει μεταφερθεί η δημοπράτηση του έργου κατασκευής της Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων στη Σητεία. Η Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ) Σητείας έχει προϋπολογισμό 19,37 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) και έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».

mechanical adv 2021

Η αναθέτουσα αρχή του έργου είναι ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης και σύμφωνα με παλιότερη ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου, ο διαγωνισμός «ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ & ΧΥΤΥ ΣΗΤΕΙΑΣ» έχει μεταφερθεί για σήμερα, με την ημερομηνία αποσφράγισης των προσφορών να έχει τεθεί για τις 17 Μαρτίου.

apostolakis adv 2

Θα έχει τη δυνατότητα να επεξεργάζεται 15.000 τόνους σύμμεικτων απορριμμάτων ανά έτος και 300 τόνους αφυδατωμένης ιλύος (λυματολάσπης) ανά έτος, εξυπηρετώντας έτσι τους δήμους Σητείας και Ιεράπετρας, σύμφωνα και με το εγκεκριμένο περιφερειακό σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) της Κρήτης.

Στο αντικείμενο του έργου περιλαμβάνονται:

  • Κατασκευή Μονάδας Υποδοχής και Μηχανικής Επεξεργασίας,
  • Κατασκευή Μονάδας βιολογικής επεξεργασίας,
  • Κατασκευή Μονάδας ωρίμανσης – εξευγενισμού του στερεού υπολείμματος της βιολογικής επεξεργασίας,
  • Κατασκευή Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ),
  • Κατασκευή έργων διαχείρισης υγρών αποβλήτων και αναβάθμισης Μονάδας Επεξεργασίας Στραγγισμάτων,
  • Κατασκευή έργων διαχείρισης ομβρίων,
  • Κατασκευή έργων εσωτερικής οδοποιίας,
  • Κατασκευή απαραίτητων έργων υποδομής,
  • Κατασκευή έργων περιβαλλοντικής παρακολούθησης των εγκαταστάσεων,
  • Προμήθεια του κινητού εξοπλισμού για την λειτουργία.

Ορίζεται δοκιμαστική λειτουργία των εγκαταστάσεων διάρκειας 6 μηνών και κανονική λειτουργία των εγκαταστάσεων διάρκειας 5 ετών.

Ωστόσο, γενικότερα προχωρά από την Περιφέρεια Κρήτης ο Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, καθώς μόλις προ μηνός υπενθυμίζεται ότι εγκρίθηκε η χρηματοδότηση 30,9 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση της Μονάδας Επεξεργασίας και Αξιοποίησης Απορριμμάτων Ηρακλείου.

Ουσιαστικά πρόκειται για τη χρηματοδότηση του εκσυγχρονισμού της υφιστάμενης Μονάδας Προεπεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΠΑ) Ηρακλείου και την μετεξέλιξή της σε Μονάδα Επεξεργασίας και Αξιοποίησης Απορριμμάτων (ΜΕΑ). Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», με δικαιούχο τον Ενιαίο Σύνδεσμο Απορριμμάτων Κρήτης (ΕΣΔΑΚ).

Μάλιστα, τον Φεβρουάριο από την Περιφέρεια Κρήτης σημειώνονταν ότι  η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων διαθέτει ένα σύγχρονο εργοστάσιο επεξεργασίας αποβλήτων, ενώ στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, στο Αμάρι, ολοκληρώνεται αντίστοιχη μονάδα.

Παράλληλα, έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου με τις μονάδες σε Σητεία και Ιεράπετρα, στο Δήμο Χερσόνησου και στο Δήμο Αρχανών Αστερουσίων.

zygos gif 2020b
wind one adv
Newsroom
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
bbq stories2020
notakis adv
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble