Πέμπτη, 22 Απρ 21
box cafe adv2020
ΑρχικήΚΡΗΤΗΚρήτη | Τη δημιουργία περιφερειακού συντονιστικού κέντρου προτείνουν οι Ιατρικοί Σύλλογοι

Κρήτη | Τη δημιουργία περιφερειακού συντονιστικού κέντρου προτείνουν οι Ιατρικοί Σύλλογοι

cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
vasilakis
kingeight 2021a
kokolakis adv 2021 3

Τη δημιουργία τοπικού περιφερειακού συντονιστικού κέντρου με την συμμετοχή των Ιατρικών Συλλόγων (υπό την αιγίδα και τον συντονισμό του ΕΟΔΥ) με σκοπό την αξιολόγηση και συντονισμό των κινητών μονάδων για τη λήψη δείγματος, προτείνουν σε επιστολή τους προς τον υπουργό Υγείας, οι Ιατρικοί Σύλλογοι της Κρήτης.

Στην επιστολή ζητούν επίσης την αναστολή της υπηρεσίας υπαίθρου στους νέους γιατρούς ως προϋπόθεση για να δώσουν εξετάσεις ειδικότητας, καθώς με τον τρόπο αυτό, εκατοντάδες νέοι γιατροί, μπορούν να αξιοποιηθούν άμεσα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

mechanical adv 2021

Επίσης, ζητούν στοχευμένο τακτικό, περιοδικό – ανά 15ήμερο- εργαστηριακό έλεγχο (rapid test) ανίχνευσης του ιού στις επαγγελματικές ομάδες υψηλού κινδύνου μόλυνσης και διασποράς (εκπαιδευτικούς, τράπεζες, super market), καθώς και την  άμεση ένταξη στην εθνική προσπάθεια του εμβολιασμού των ιδιωτών γιατρών με στόχο τον ταχύτερο εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων αλλά και του γενικού πληθυσμού.

apostolakis adv 2

Την επιστολή συνυπογράφουν οι πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων Κρήτης:

 • Χάρης Βαβουρανάκης, Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου
 • Παρασκευή Ορφανουδάκη, Ιατρικός Σύλλογος Χανίων
 • Γεώργιος Στεφανάκης, Ιατρικός Σύλλογος Ρεθύμνου
 • Κωνσταντίνος Νικολαράκης, Ιατρικός Σύλλογος Λασιθίου
 • Ιωάννης Κατσαράκης, Ιατρικός Σύλλογος Σητείας

Αναλυτικά η επιστολή:

«Κύριε υπουργέ,

η ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες, η προοδευτικά αυξανόμενη πίεση στα νοσοκομεία της Κρήτης αποδεικνύει ότι βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη φάση από την αρχή της πανδημίας. Στην διαδρομή αυτού του ασύμμετρου υγειονομικού πολέμου διαλύθηκαν μύθοι και ιδεοληψίες ετών. Αποδείχθηκε πως η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει σημαντικά το σύστημα υγείας, δεν μπορεί ωστόσο να αντικαταστήσει τον γιατρό.

Αποδείχθηκε, επίσης, πως η Πρωτοβάθμια Υγεία στα μεγάλα αστικά κέντρα που ασκείται από τους ιδιώτες γιατρούς, είναι αξιόπιστη και αποτελεσματική. Οι γιατροί των νοσοκομείων υποδέχονται και αντιμετωπίζουν τους σοβαρά νοσούντες που απαιτούν νοσηλεία και ιδιαίτερη νοσηλευτική φροντίδα. Οι γιατροί των Κέντρων Υγείας στην επαρχία αποτελούν τον πρώτο σταθμό διαλογής, αξιολόγησης και παρακολούθησης των συμπολιτών μας που ζουν εκεί. Κι οι γιατροί του ιδιωτικού τομέα, όλων των ειδικοτήτων, απαντούν, αξιολογούν, δέχονται και κατευθύνουν τους συμπολίτες μας, δίνοντας λύσεις στα προβλήματα υγείας τους. Συμβάλλουν αποφασιστικά στην καθημερινή παρακολούθηση των ασθενών covid που βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό. Υποκαθιστούν τα εξωτερικά ιατρεία και τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των Νοσοκομείων αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά και τους non covid ασθενείς. Λειτουργούν δηλαδή ως πρώτη γραμμή ανάσχεσης, συμβάλλοντας αποτελεσματικά στην αποτροπή της διάδοσης του Covid-19 και στην αποσυμφόρηση των Νοσοκομείων. Λειτουργούμε όλοι μαζί για το κοινό καλό.

Για να κερδίσουμε τον χρόνο, σε αυτή την κρίσιμη φάση της πανδημίας, απαιτείται συστράτευση, στρατηγική και στοχευμένες παρεμβάσεις:

 • Δημιουργία τοπικού περιφερειακού συντονιστικού κέντρου με την συμμετοχή των Ιατρικών Συλλόγων (υπό την αιγίδα και τον συντονισμό του ΕΟΔΥ) με σκοπό την αξιολόγηση και συντονισμό των κινητών μονάδων (πάντα με παρουσία γιατρού) για τη λήψη δείγματος.
 • Άμεση ενίσχυση των Κέντρων Υγείας με γιατρούς ειδικοτήτων πρώτης γραμμής
  για την αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών που δεν χρειάζονται νοσηλεία. Με το τρόπο αυτό ενισχύουμε τον ρόλο τους ως σημαντικό σταθμό ανάσχεσης της ροής ασθενών προς τα νοσοκομεία.
 • Αναστολή της υπηρεσίας υπαίθρου στους νέους γιατρούς ως προϋπόθεση για να δώσουν εξετάσεις ειδικότητας, Με τον τρόπο αυτό, εκατοντάδες νέοι γιατροί, μπορούν να αξιοποιηθούν άμεσα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.
 • Rapid test Ag από τους ιδιώτες ιατρούς στα ιατρεία τους, χωρίς επιπλέον χρέωση στους ασθενείς, είτε με συμβάσεις των γιατρών με τον ΕΟΔΥ, είτε μέσω της αντίστοιχης νομοθετικής ρύθμισης (ΠΝΠ).
 • Στοχευμένο τακτικό, περιοδικό – ανά 15ήμερο- εργαστηριακό έλεγχο (rapid test Ag) ανίχνευσης του ιού στις επαγγελματικές ομάδες υψηλού κινδύνου μόλυνσης και διασποράς (εκπαιδευτικούς, τράπεζες, super market).
 • Άμεση ένταξη στην εθνική προσπάθεια του εμβολιασμού των ιδιωτών γιατρών με στόχο τον ταχύτερο εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων αλλά και του γενικού πληθυσμού. Ο προσωπικός γιατρός, ο γιατρός εμπιστοσύνης μας, είναι ο γιατρός επιλογής για το εμβολιασμό των συμπολιτών μας που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Οι Ιατρικοί Σύλλογοι μπορούν να συμβάλλουν αποφασιστικά σ’ αυτό.
 • Τέλος, πιστεύουμε πως πρέπει να δοθεί άμεσα η δυνατότητα εμβολιασμού στους συμπολίτες μας που απασχολούνται στις επιχειρήσεις τουρισμού παράλληλα με τις ευπαθείς ομάδες. Ο έγκαιρος εμβολιασμός τους αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την ομαλή λειτουργία της βαριάς βιομηχανίας της Χώρας.

Εμείς πιστεύουμε στην συστράτευση. Είμαστε στη διάθεση σας για να συνδράμουμε με κάθε δυνατό τρόπο στην κοινή εθνική προσπάθεια αναχαίτισης της πανδημίας».

zygos gif 2020b
wind one adv
Newsroom
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
bbq stories2020
notakis adv
tech store adv 2021
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble