ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Θα συσταθεί ακαδημία γεωστρατηγικών ερευνών με έδρα τα Χανιά

Στη σύσταση Ακαδημίας Γεωστρατηγικών Ερευνών, με έδρα τα Χανιά, προχωράει το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος».

Για την λειτουργία της Ακαδημίας, προβλέπεται η συνεργασία με κορυφαίους φορείς της χώρας, καθώς και η αξιοποίηση διακεκριμένων πανεπιστημιακών, ειδικών ερευνητών, διπλωματών, τεχνοκρατών και στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

brands heaven2021

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι ιδρυτικές διαδικασίες.

Η Ακαδημία θα έχει τον χαρακτήρα δεξαμενής σκέψης και θα αναπτύσσει ερευνητικό και εκπαιδευτικό έργο με αντικείμενο τις Διεθνείς Σχέσεις, τις Στρατηγικές Σπουδές, την Ευρωπαϊκή Άμυνα και Ασφάλεια, την Ελληνική Εξωτερική Πολιτική, τη θέση της Ελλάδας στο διεθνές περιβάλλον. Τα αποτελέσματα των ερευνών και μελετών της θα αξιοποιούνται για την υποστήριξη και τη διαμόρφωση στρατηγικών αποφάσεων από Υπουργεία, επιτροπές της Βουλής των Ελλήνων και άλλους δημόσιους φορείς.

neratzoulis neo

Όπως αναφέρει το Ίδρυμα, η Ακαδημία θα προσφέρει τη δυνατότητα εξειδίκευσης και μετεκπαίδευσης σε πολιτικά στελέχη, στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τέλος, σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εμβαθύνουν σε συγκεκριμένες θεματικές σχετικές με τις Διεθνείς Σχέσεις και τη Σύγχρονη Ελληνική και Ευρωπαϊκή Διπλωματική Ιστορία, με αναφορά στις στρατηγικές επιλογές και την εξωτερική πολιτική του Ελευθερίου Βενιζέλου, αξιοποιώντας την επιστημονική υποδομή και τις αρχειακές συλλογές του Ιδρύματος.
Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button