ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Θα δοκιμαστεί πλωτή πλατφόρμα με κυματική, αιολική και ηλιακή ενέργεια

Η μονάδα μπορεί να εξοπλιστεί με φ/β 20 κιλοβάτ και μικρές ανεμογεννήτριες 6 κιλοβάτ. Η γερμανική Sinn Power αναπτύσει την πρώτη πλωτή θαλάσσια πλατφόρμα που συνδυάζει την κυματική ενέργεια, τα αιολικά και τα φωτοβολταϊκά.

Συγκεκριμένα, η νεοφυής εταιρεία εξασφάλισε κεφάλαια 6,2 εκατ. δολαρίων από την Schweizer Kapital και το γερμανικό δημόσιο και φιλοδοξεί να προσφέρει στους κατασκευαστές φωτοβολταϊκών την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα προϊόντα τους σε μια πλωτή πλατφόρμα που θα εγκατασταθεί στο Ηράκλειο της Κρήτης.

caffeine adv2020b

Όπως δήλωσε στο Forbes ο επικεφαλής της εταιρείας, Φίλιπ Σιν, “η πλωτή πλατφόρμα μπορεί να προμηθεύσει ανανεώσιμη ενέργεια σε νησιά ανά την υφήλιο και να συμβάλει στην ανάπτυξη των υπεράκτιων αιολικών”.

Η μονάδα μπορεί να εξοπλιστεί με φ/β 20 κιλοβάτ και μικρές ανεμογεννήτριες 6 κιλοβάτ με στόχο την κάλυψη τοπικών αναγκών σε παράλιες περιοχές. Στο Ηράκλειο ο στόχος είναι να δοκιμαστεί πλήρως η τεχνολογία ώστε μετά να αναπτυχθεί και εμπορικά.

neratzoulis neo

CNA Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button