ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Τα παραδοσιακά προϊόντα στα ξενοδοχεία του νησιούΉδη το 8ο Παγκρήτιου Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προϊόντων τρέχει σε μαραθώνιο για ξενοδοχεία και δίκτυα διανομής σούπερ-μάρκετ, το οποίο θα διεξαχθεί το Σάββατο 30 Μαρτίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (ΔΕΚΚ).

Η φετινή μεγάλη διοργάνωση θα περιλαμβάνει και φέτος, συναντήσεις ξενοδόχων με επαγγελματίες, βιοτέχνες, μεταποιητές και άλλων προϊόντων που σχετίζονται με τον τουρισμό (π.χ. είδη συσκευασίας, καθαριστικά, εξοπλισμός κ.λπ.), ώστε να δοθεί η ευκαιρία επέκτασης της συνεργασίας και με άλλους τομείς της τοπικής οικονομίας, πλην του αγροδιατροφικού.

Ηικονομία της Κρήτης αποτελεί επιχειρηματικό γεγονός και έχει στόχο να βοηθήσει τη συνεργασία ξενοδόχων και αγροτών, επαγγελματιών, βιοτεχνών και μεταποιητών, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των κρητικών ξενοδοχείων και της ευρύτερης τοπικής αγοράς από την ντόπια αγροτική παραγωγή, δίνοντας την ευκαιρία και στους επισκέπτες του νησιού να γνωρίσουν τα γνήσια προϊόντα της κρητικής διατροφής, αλλά και να στηριχτεί η συναφής με τον τουρισμό επαγγελματική/βιοτεχνική δραστηριότητα.

Στο 8ο Παγκρήτιο Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προϊόντων διοργανώνουν και φέτος τα τέσσερα Επιμελητήρια της Κρήτης, οι Ενώσεις Ξενοδόχων Κρήτης και ο Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης.

Η μεγάλη επιτυχία κατά τα επτά προηγούμενα χρόνια, έχει βραβευτεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο και αποτελεί πλέον θεσμό για την τοπική αγορά, καθώς έχει δώσει τη δυνατότητα σε πολλούς ξενοδόχους να προμηθευτούν τοπικά αγροτικά προϊόντα απευθείας από τους παραγωγούς, χτίζοντας μια οικονομική συνεργασία με πολλαπλά οφέλη για τις δύο πλευρές.

Το Παγκρήτιο Φόρουμ περιλαμβάνει ολιγόλεπτες συναντήσεις εκπροσώπων των ξενοδοχείων και των δικτύων διανομής με αγρότες, κτηνοτρόφους, μεταποιητές, επαγγελματίες, βιοτέχνες, κ.λπ., σε προκαθορισμένα ραντεβού, αλλά και έκθεση προϊόντων σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες.

«Ξεκινώντας αυτό τον θεσμό γνωρίζαμε την τεράστια ανάγκη διασύνδεσης του αγροτικού τομέα με τον τουρισμό, για την αξιοποίηση των τοπικών προϊόντων. Δεν μπορούσαμε, όμως, να φανταστούμε ότι θα είχε τόση μεγάλη απήχηση και ότι θα έβρισκε μιμητές και σε άλλες περιοχές της χώρας», ανέφερε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μανόλης Αλιφιεράκης και πρόσθεσε ότι «φέτος κάνουμε ένα επιπλέον βήμα παρέχοντας τη δυνατότητα συμμετοχής και σε τοπικές επιχειρήσεις που παράγουν βιομηχανικά προϊόντα ή παρέχουν υπηρεσίες σχετικές με τον τουρισμό, και βλέπουμε ότι η ανταπόκριση είναι μεγάλη».

Μέχρι την Παρασκευή 15/3 οι δηλώσεις

Να σημειωθεί ότι η συμμετοχή στο 8ο Παγκρήτιο Φόρουμ είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται η δήλωση συμμετοχής μέχρι μεθαύριο Παρασκευή 15 Μαρτίου στο Επιμελητήριο Ηρακλείου. Υπεύθυνη είναι η κ. Λένα Στεφανουδάκη, ενώ το τηλέφωνο είναι 2810/247.034 και το e-mail [email protected] Δηλώσεις γίνονται και στο site του Επιμελητηρίου Ηρακλείου: www.ebeh.gr.

CNA Newsroom

Το να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευτούν είναι δημοσιογραφία. Όλα τα άλλα είναι απλά δημόσιες σχέσεις.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close