ΚΡΗΤΗ

Συνεργασία Θραψανιώτη για τα αναξιοποίητα κτήρια του Δημοσίου

Συνεργασία στο γραφείο της Υπουργού Οικονομικών κ. Παπανάτσιου με τον Διευθυντή κ. Φωθιαδάκη και υπηρεσιακούς παράγοντες είχε ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Θέμα της συζήτησης αποτέλεσαν οι πιεστικές στεγαστικές ανάγκες υπηρεσιών και τα κτήρια του Δημοσίου τα οποία παραμένουν κενά και καταρρέουν. Ο Βουλευτής αναφέρθηκε στα κτήρια του ΕΟΜΜΕΧ, του λαογραφικού Μουσείου και του πρώην Λιμεναρχείου καθώς και του Ειρηνοδικείου. Ζήτησε να αξιοποιηθούν παραχωρώντας τα, κατά χρήση ή κυριότητα, ώστε να συντηρηθούν και να καλύψουν ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και του Δημοσίου. Όσο παρατείνεται η εκκρεμότητα, τόνισε ο Βουλευτής, τόσο περισσότερο φθείρονται, κινδυνεύουν με κατάρρευση και απαξίωση.

caffeine adv2020b

Για το Ειρηνοδικείο ζήτησε να επισπευτούν οι διαδικασίες παραχώρησης για να καλύψει υπαρκτές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας μετά την ολοκλήρωση και της τρίτης αξιολόγησης.

Από μέρους του υπουργείου συμφώνησαν στην ανάγκη αξιοποίησης σειράς ακινήτων που μένουν εγκαταλειμμένα και δεσμεύτηκαν να εξετάσουν το αίτημα.

neratzoulis neo

CNA Stream

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...
Back to top button