ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Συνεργασία Περιφέρειας και ΟΑΚ για τα αναπτυξιακά έργα και τις υποδομές

Με επίκεντρο ζητήματα συνεργασίας της Περιφέρειας Κρήτης και του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ Α.Ε.), συναντήθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης  Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης και Περιφερειακό Σύμβουλο της παράταξης Η ΚΡΗΤΗ ΜΠΡΟΣΤΑ Λευτέρη Κοπάση.

Στο πλαίσιο αυτό ζητήθηκαν θέματα όπως της αξιοποίησης της περιουσίας του Οργανισμού στην οποία η Περιφέρεια Κρήτης είναι μέτοχος, η υποστήριξη του ΔΣ με σύγχρονες πλατφόρμες που χρησιμοποιεί το περιφερειακό συμβούλιο και η Περιφέρεια καθώς και η συνεργασία για την διεκδίκηση ανταγωνιστικών προγραμμάτων της ΕΕ για την αξιοποίηση του γραφείου της Περιφέρειας στις Βρυξέλες. Επίσης, συμφωνήθηκε η συνδιοργάνωση του εορτασμού των 40 χρόνων της ίδρυσης του Ο.Α.ΔΥ.Κ. από τον Κων. Μητσοτάκη.

caffeine adv 2021

Ο Περιφερειάρχης επιβεβαίωσε την στήριξή του στον Οργανισμό και τις δυνατότητές του να είναι η Τεχνική Υπηρεσία και η Προϊσταμένη Αρχή των έργων του Υπουργείου Υποδομών στην Κρήτη όπως και του έργου «Αγωγός Μεταφοράς Νερού για την  Ενίσχυση Μπραμιανού Φράγματος» αλλά και της αξιοποίησης των χρηματοδοτήσεων για επενδύσεις στο νησί. Συμφωνήθηκε επίσης να εισαχθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο το θέμα της Κυκλοφοριακής Σύνδεσης του κατασκευασμένου τμήματος του έργου Μουρνιές- Γογονή ώστε να δοθεί σε κυκλοφορία το συντομότερο δυνατόν όπως και άλλα έργα που είχαν εγκαταλειφθεί.

Σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης υπογράμμισε την ανάγκη να στηριχθεί ο Οργανισμός ανάπτυξης Κρήτης να λειτουργήσει πλήρως ο αποκεντρωμένος ρόλος του Οργανισμού για λογαριασμό του κεντρικού κράτους σε θέματα υποδομών, ώστε να συνδράμει στην αναπτυξιακή προοπτική της Κρήτης, υπηρετώντας τις ανάγκες και τις προτεραιότητες των τοπικών κοινωνιών για τα μεγάλα έργα της Κρήτης

neratzoulis neo

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button