ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Συναγερμός στην Πυροσβεστική – Σε μόλις δύο ώρες μόλις 7 πύρινα μέτωπα

«Τρέχουν και δε φτάνουν», από ότι φαίνεται, σήμερα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε ολόκληρη την Κρήτη, καθώς τώρα είναι αντιμέτωποι και με άλλα πύρινα μέτωπα στο νησί.

Επτά πυρκαγιές ξέσπασαν μέσα σε ούτε δύο ώρες στην περιοχή από του Δαμαβόλου μέχρι το Χουμέρι Μυλοποτάμου.

Πρόκειται για επτά πυρκαγιές στην περιοχή του Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο, η οποίες – σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες – έχουν κάψει χορτολιβαδική έκταση, ενώ ευτύχημα αποτελεί το γεγονός ότι καμία από τις φωτιές δεν βρίσκεται κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Από την άλλη, ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι τα περιστατικά σημειώθηκαν κοντά στο οδικό δίκτυο, γεγονός που ενισχύει το σενάριο του εμπρησμού.Δεκατέσσερα πυροσβεστικά οχήματα με 35 άνδρες επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή για να ελεγχθούν οι εστίες φωτιάς προτού προλάβουν να επεκταθούν.

Και όλα αυτά, την ώρα που μία δεύτερη πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και συγκεκριμένα, μία «ανάσα» από το χωριό Σπίνα του Δήμου Καντάνου Σελίνου, το οποίο έχει εκκενωθεί προληπτικά.

Υπενθυμίζεται πως η φωτιά στα Χανιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι από άγνωστη αιτία κι ενώ στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι. Πολύ γρήγορα πήρε διαστάσεις και εξαπλώθηκε σε απόσταση αναπνοής από τον οικισμό, καίγοντας χορτολιβαδική και δασική έκταση.

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Τετάρτης, επιχειρούσαν στην εν λόγω περιοχή οκτώ οχήματα με 20 πυροσβέστες και μια ομάδα πεζοπόρων με πέντε άτομα.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι οι εστίες φωτιάς εκδηλώθηκαν πλησίον του οδικού δικτύου, κάτι που ενισχύει το «σενάριο» του εμπρησμού. Ωστόσο, η προανάκριση του αρμόδιου τμήματος της Πυροσβεστικής για να διευκρινιστεί το πώς ξέσπασε η πυρκαγιά, βρίσκεται σε εξέλιξη.

CNA Stream

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close