ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Στην τελική ευθεία η μελέτη αναβάθμισης του ΒΟAKΣτη μελέτη αναβάθμισης του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, από τα Χανιά έως τον Άγιο Νικόλαο, προχωρά ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ). Όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΚ, μετά την ολοκλήρωση της σύνταξης μίας αρχικής τεχνικής λύσης αναβάθμισης του ΒΟΑΚ σε αυτοκινητόδρομο στο τμήμα από τα Χανιά μέχρι τη Χερσόνησο Ηρακλείου μήκους, 160 χιλιομέτρων, προχωρά και στη μελέτη αναβάθμισης του ΒΟΑΚ σε αυτοκινητόδρομο συνολικά, δηλαδή από τα Χανιά έως τον Άγιο Νικόλαο, μελετώντας και το τμήμα από Χερσόνησο μέχρι Άγιο Νικόλαο, μήκους 45 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «το πλαίσιο της μελέτης θα βασιστεί στα συμπεράσματα της αρχικής κυκλοφοριακής μελέτης του 1998, αλλά και της πρόσφατης μελέτης (που υλοποιήθηκε το 2017). Η απόφαση του Οργανισμού βρίσκει σύμφωνη την Περιφερειακή Αρχή και τους φορείς της Κρήτης, και έγινε αποδεκτή προς εξέταση από την κυβέρνηση στο πρόσφατο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Περιφέρειας».

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Η χρηματοδότηση της μελέτης γίνεται από την Περιφέρεια Κρήτης και φορέας υλοποίησης ορίζεται ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, Φώτης Καζάσης, δήλωσε σχετικά:

swell adv 2021

«Με την εξέλιξη αυτή δρομολογείται η υλοποίηση της πρόσφατης δέσμευσης, από το βήμα του αναπτυξιακού συνεδρίου στο Ηράκλειο, του πρωθυπουργού, της κυβέρνησης και του περιφερειάρχη Κρήτης για την αναβάθμιση του ΒΟΑΚ σε αυτοκινητόδρομο και στο τμήμα Χερσόνησος- Άγιος Νικόλαος. Η συγκεκριμένη μελέτη αναμένεται να ολοκληρωθεί από τον Οργανισμό εντός του 2017 και θα συμπληρώσει τον φάκελο, ο οποίος προετοιμάζεται για τον διαγωνισμό δημοπράτησης του έργου αναβάθμισης του ΒΟΑΚ σε αυτοκινητόδρομο από τα Χανιά έως και τον Άγιο Νικόλαο».

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button