ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Στεγαστική «ασφυξία» για φοιτητές και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς


Πονοκέφαλο έχουν προκαλέσει οι απαράδεκτες συνθήκες της οικονομικής ασφυξίας που έχουν διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα για φοιτητές και αναπληρωτές καθηγητές οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με δυσθεώρητα ενοίκια, ακόμα κι αν επιλέξουν την συγκατοίκηση.Αρκετοί φοιτητές εργάζονται για να τα βγάλουν πέρα, ενώ οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί γυρίζουν την πλάτη τους σε αρκετές περιοχές του νησιού. Η βραχυχρόνια μίσθωση είναι ένα σοβαρό ζήτημα το οποίο προελαύνει ανεμπόδιστα, προκαλώντας όμως πολλά προβλήματα στην τοπική κοινωνία.

Οι παλαιότεροι φοιτητές εκτός από το άγχος της εξεταστικής έχουν και την υποχρέωση να εργάζονται, αφού τα χρήματα δεν επαρκούν για μια αξιοπρεπή διαβίωση με τα δύσκολα πια δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί.Οι φοιτητές καταγγέλλουν ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων εκμεταλλεύονται την ανάγκη τους για στέγη, με αποτέλεσμα να αυξάνουν τα ενοίκια δυσανάλογα, ακόμα και σε περίπτωση συγκατοίκησης, φαινόμενο που έχει πλήξει και τους εκπαιδευτικούς.

CNA Newsroom

Το να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευτούν είναι δημοσιογραφία. Όλα τα άλλα είναι απλά δημόσιες σχέσεις.
Back to top button
Close
Close