ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Σοκάρουν τα στατιστικά στοιχεία για τα θανατηφόρα τροχαία

Δεν έχουν τέλος τα θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα στην Κρήτη αν και τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν πως συγκριτικά με πέρσι έχουν μειωθεί. Μέχρι στιγμής, το 2017 έχουμε θρηνήσει 49 νεκρούς στην άσφαλτο της Κρήτης ενώ το 2016 ανήλθαν στους 68.

Πέρσι μέχρι το Νοέμβριο είχαμε 57 δυστυχήματα ενώ ο χειρότερος μήνας από άποψη δυστυχημάτων ήταν ο Δεκέμβριος κατά τον οποίο σημειώθηκαν ακόμη 11 .Φέτος ο χειρότερος μήνας, μέχρι στιγμής, ήταν ο Αύγουστος.

Παρά τα προβλήματα του οδικού δικτύου του νησιού τα περισσότερα ατυχήματα φαίνεται πως δεν οφείλονται στις κακές υποδομές αλλά σε άλλες αιτίες όπως η υψηλή ταχύτητα, η νυχτερινή οδήγηση σε συνδυασμό με την κατανάλωση οινοπνεύματος , η κούραση αλλά και στο κινητό τηλέφωνο.

Συνολικά φέτος 49 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους 17 στα Χανιά, 7 στο Ρέθυμνο, 21 στο Ηράκλειο και 4 στο Λασίθι. 35 από εκείνους ήταν οδηγοί, 6 ήταν επιβάτες και 8 ήταν πεζοί.Μάλιστα 26 από τους 49 νεκρούς , έχασαν τη ζωή τους Σαββατοκύριακο. Οι 32 είχαν δυστύχημα σε επαρχιακό δρόμο , 6 στον ΒΟΑΚ και 11 σε πόλεις. Οι 46 ήταν άνδρες και μόλις 3 ήταν γυναίκες.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, 3 άτομα ήταν κάτω των 17 ετών, 14 άτομα ήταν από 18 έως 25 ετών, 5 ήταν από 26 έως 35 ετών, 15 ήταν από 36 έως 55 και 12 άτομα ήταν άνω των 55 ετών.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως οι 27 έχασαν τη ζωή τους ανάμεσα στα μεσάνυχτα και τις πρώτες πρωινές ώρες και 8 άτομα σκοτώθηκαν από τις 7 έως τις 9 το πρωί.

Φέτος μάλιστα σημειώθηκαν πολλές εκτροπές οχημάτων. Συγκεκριμένα, σημειώθηκαν 22 εκτροπές, 19 συγκρούσεις και 8 παρασύρσεις.

Στα θανατηφόρα δυστυχήματα ενεπλάκησαν , 4 φορτηγά, 29 αυτοκίνητα , 1 γουρούνα και 15 μοτοσυκλέτες.

Σημειώνεται πως όσον αφορά στα Χανιά τα περισσότερα ατυχήματα προκλήθηκαν με μοτοσικλέτες ενώ στο Ηράκλειο τα περισσότερα έγιναν με αυτοκίνητα .

Γενικότερα, κατά τη διάρκεια της οικονομική κρίσης τα τροχαία μειώθηκαν λόγω της μείωσης των μετακινήσεων ωστόσο ακόμα δεν έχει μπει τελεία στη θλιβερή  λίστα των νεκρών.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close