ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Σε καραντίνα οι μαθητές του σχολικού γκρουπ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η ιχνηλάτηση των επαφών του 45χρονου που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό σημαίνοντας συναγερμό στις υγειονομικές αρχές της Κρήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 45χρονος βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι του ώστε να μην καταγραφεί διασπορά του ιού.

caffeine adv2020b

Την ίδια ώρα τα μέλη της οικογένειάς του επίσης είναι σε κατ’ οίκον απομόνωση για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα. Σύμφωνα με τους ειδικούς που μίλησαν στο cretapost, αν για τις επόμενες τπέντε ημέρες δεν εμφανίσουν κάποιο σύμπτωμα τότε δεν έχουν προσβληθεί στον κορωνοϊό.

Σε καραντίνα οι μαθητές του σχολικού γκρουπ

neratzoulis neo

Σε καραντίνα όμως βρίσκονται οι μαθητές και οι γονείς που συμμετείχαν στο σχολικό γκρουπ που βρισκόταν ο 45χρονος.

Σύμφωνα με μαρτυρίες γονέων, το βράδυ της Τετάρτης ενημερώθηκαν πως ο 45χρονος ήταν θετικός στον κορωνοϊό και τους ζητήθηκε να μπουν σε κατ’ οίκον περιορισμό για δέκα ημέρες.

Η είδηση, όπως αναφέρουν, τους προκάλεσε αρχικά ένα σοκ ωστόσο μετά επήλθε η ψυχραιμία και όλοι έχουν πάρει τα μέτρα τους.

Σε περίπτωση που εντός δεκαημέρου νοσήσουν θα πρέπει να ενημερώσουν τον ΕΟΔΥ και να πάνε στο νοσοκομείο αναφοράς προκειμένου να τους παρθεί δείγμα για ανάλυση.

Έχει λάβει τα μέτρα του το τουριστικό γραφείο

Παράλληλα με το σχολικό γκρουπ ενημερώθηκε και το τουριστικό γραφείο που είχε αναλάβει την εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα με το τουριστικό γραφείο να έχει προχωρήσει στην απολύμανση του λεωφορείου ενώ έχει σταματήσει για την ώρα τις εκδρομές εντός κι εκτός του νησιού και της χώρας γενικότερα.

CNA Stream

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...
Back to top button