ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Σε επιφυλακή το Πεντάγωνο για Τουρκική πρόκληση νότια της Κρήτης

Μετά την απόφαση για την Αγια-Σοφιά η Αγκυρα προαναγγέλλει την αποστολή ερευνητικών πλοίων στα όρια της «τουρκολιβυκής ΑΟΖ» – Τι ζήτησε ο Νίκος Δένδιας από τους ομολόγους του στην ΕΕ.

Ως ισχυρό μήνυμα συνέχισης των ωμών προκλήσεων και της προσπάθειας για δημιουργία τετελεσμένων εκτιμάται η απόφαση της Τουρκίας για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

caffeine adv2020b

Η Αθήνα βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή και προχωρά σε σειρά διπλωματικών κινήσεων για τη θωράκισή της απέναντι σε ενδεχόμενη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, που ενδεχομένως να είναι η επόμενη κίνηση στον σχεδιασμό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε αυτό το πλαίσιο ενισχύονται σημαντικά τα σενάρια για αποστολή ενός τουρκικού ερευνητικού σκάφους στην περιοχή του παράνομου – σύμφωνα με την Αθήνα – τουρκολιβυκού μνημονίου, είτε νοτιοανατολικά της Κρήτης είτε στην περιοχή του Καστελλόριζου.

neratzoulis neo

-Οι ενδείξεις που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η πρόκληση μπορεί να σημειωθεί ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι

-Οι κυρώσεις κατά της Άγκυρας στις οποίες προσανατολίζεται η ΕΕ

-Ποιες διπλωματικές πρωτοβουλίες θα αναληφθούν στο επόμενο διάστημα σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης

CNA Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button