ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Πρωτοποριακός εξοπλισμός με drones και μηχανήματα

Οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες στην Κρήτη διαθέτουν πρωτοποριακό εξοπλισμό και αποτελούν πρότυπο για όλη τη χώρα, τόνισε ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Βορείου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης,  Υποστράτηγος Ιωάννης Σταμούλης, ευχαριστώντας τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη για την στήριξη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία με εξοπλισμό.

Αναφέρθηκε ειδικά στην αγορά δύο drones που έγινε με χρηματοδότηση της Περιφέρειας και αποτελεί πρότυπο, σύγχρονης τεχνολογίας στην τεχνική υποστήριξη της Πολιτικής Προστασίας σε
επίπεδο χώρας.

caffeine adv2020b

Όπως επεσήμανε ο κ. Σταμούλης σε «ότι αφορά στον εξοπλισμό του Πυροσβεστικού Σώματος για την υποβοήθηση στο έργο αντιμετώπισης κάθε μορφής κινδύνου, η συμβολή της Περιφέρειας έχει αποδειχθεί καθοριστική.

Ειδικά τα drones αποτελούν παράδειγμα που παρουσιάζω σε κάθε μέρος της Ελλάδας, είναι καλή
πρακτική, με χρήση της τεχνολογίας που έχει ιδιαίτερα θετικό αντίκτυπο».

neratzoulis neo

Ο κ. Αρναουτάκης δήλωσε πως θα εξεταστούν και τα νέα αιτήματα για εξοπλισμό και υπογράμμισε πως με βάση το σχεδιασμό της Περιφέρειας Κρήτης η Πολιτική Προστασία θα έχει περίπου σε δύο χρόνια τις δικές της υποδομές.

Ο Υποστράτηγος συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Κρήτης στο πλαίσιο περιοδείας του στο νησί ενώ ακολούθησε σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους με την Πολιτική Προστασία. Στη διάρκεά της συζητήθηκαν επιμέρους θέματα συνεργασίας, ειδικά στον τομέα της πρόληψης και της ενημέρωσης του κοινού, καθώς και το ενδεχόμενο παράτασης της αντιπυρικής περιόδου, με τα ανάλογα περιοριστικά μέτρα, λόγω των καιρικών συνθήκων.

Επίσης, αναλύθηκαν ζητήματα αντιπλημμυρικής προστασίας ενόψει της επερχόμενης χειμερινής περιόδου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, ο Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Κρήτης Μανόλης Παραβολιδάκης, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Κρήτη Αρχιπύραρχος Δημοσθένης Μπουντουράκης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Ηράκλειο Πύραρχος Γεώργιος Τσικαλάς, ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Ηρακλείου Μανόλης Φακουκάκης, η Διευθύντρια της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Ελένη Πλουμίδη και η Ελένη Τσαγκαράκη Προϊστάμενη Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ηρακλείου.

CNA Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button