Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΚΡΗΤΗ

Στην Κρήτη η πρώτη εκκίνηση του Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδος

BOX CAFE
DROP Palermo TECH HUB

Στις 25 Απριλίου, δεύτερη μέρα του Πάσχα ο Άγιος Νικόλαος κάνει την επίσημη έναρξη των Παράλληλων Δράσεων, στις 26 Απριλίου στις 5 το απόγευμα στην προβλήτα του Λιμεναρχείου θα γίνει η επίσημη παρουσίαση των 21 επαγγελματικών ομάδων με τη συμμετοχή των εθνικών ομάδων Ελλάδας και Κύπρου και στις 27 Απριλίου, στις 10:45π.μ, στο περιβάλλοντα χώρο του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου (Λίντο) θα ξεκινήσει το πελοτόν (δηλαδή το γκρουπ των αναβατών) προς νότια κατεύθυνση για Ρέθυμνο και τερματισμό τα Χανιά γύρω στις 15:15μ.μ!

Το πανέμορφο νησί μας η Κρήτη με το ιδιαίτερο ανάγλυφο δίνει την πρώτη γεύση Ελλάδας, θα «κεράσει» τους 147 ποδηλάτες εικόνες, ήλιο, θάλασσα αλλά και τοπικά προϊόντα.

Mechanical Solutions

Στο “Λίντο” ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, εμπνευστής της αναβίωσης, μαζί με τους εκπροσώπους των Δήμων που εμπλέκονται στο αγωνιστικό μέρος αλλά και στο πλήθος παράλληλων δράσεων είχαν την ευκαιρία να παρακολούθησουν τους ανθρώπους της οργανωτικής επιτροπής να περιγράφουν τί ακριβώς περιμένουμε να δούμε.

Ο πρόεδρος της Cycling Greece Γιώργος Λεβεντάκης μαζί με τον Διευθυντή των Παράλληλων Δράσεων έδωσαν στον κόσμο που βρέθηκε στο κλειστό του “Λίντο” το περίγραμμα της διοργάνωσης.

Τα ετάπ, τα προφίλ των διαδρομών, τις φανέλες (τρόπαια για τους αθλητές της ποδηλασίας), τις εκδηλώσεις στις οποίες θα συμμετέχουν όλοι με θέμα το ποδήλατο καλώντας τους να βγουν στους δρόμους, στις πλατείες και τα πάρκα σε μία μεγάλη αθλητική γιορτή.

Μια γιορτή που φιλοδοξεί να πάρει τα σκήπτρα από άλλους μεγάλους ευρωπαϊκούς γύρους και τα επόμενα χρόνια να γίνει η Ελλάδα τουριστικός ποδηλατικός προορισμός.

Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

«Η συστηματική σύνδεση του αθλητισμού με τον τουρισμό μπορεί να ενισχύσει σε μεγάλο βαθμό αυτή τη σημαντική εθνική οικονομική δραστηριότητα -όπως συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια σε άλλες χώρες- και να τονώσει ακόμα περισσότερο τις τοπικές κοινωνίες.

Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε οφέλη από την διαρκώς αυξανόμενη βιομηχανία του αθλητικού τουρισμού, που κατέχει το 12,2% της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς και που στις περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες αντιστοιχεί στο 20% του τουρισμού.

Η  Ελλάδα, αξιοποιώντας τη μοναδική αθλητική της ιστορία, μπορεί να αναδείξει τη σύγχρονη αθλητική της παρουσία και τον πολιτισμό της, την απαράμιλλη ομορφιά της και τις μοναδικές της εικόνες, την κουλτούρα της και την ελληνική φιλοξενία της. Ο αθλητισμός μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά!
Είναι ευκαιρία και πρέπει να την αξιοποιήσουμε στο έπακρο.

Ξεκίνημά μας το πανέμορφο Ηράκλειο με την παρουσίαση των 21 Επαγγελματικών και Εθνικών ομάδων και των 147 αθλητών τους στο Κούλε στις 26 Απριλίου. Μεγάλο φινάλε στη Λίμνη Παμβώτιδα, στα Ιωάννινα την 1η Μαϊου.

Δημιουργούμε ένα τουριστικό, ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό γεγονός για τους πολίτες σε όλη την χώρα.

  • Τουριστικό, χάρη στην τεράστια προβολή των πόλεων, που εκκινεί, διέρχεται και τερματίζει το peloton.
  • Ψυχαγωγικό, διότι όλοι οι πολίτες μπορούν να το παρακολουθήσουν χωρίς αντίτιμο, απολαμβάνοντας τις θεαματικές μονομαχίες των υψηλού επιπέδου ποδηλατών που θα έρθουν και στη χώρα μας.
  • Και εκπαιδευτικό, διότι έχουμε ετοιμάσει πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων, τις οποίες θα δείτε στη συνέχεια, με στόχο την ενίσχυση της ποδηλατικής συνείδησης των πολιτών, σε μια εποχή, που επιτάσσει κάθε ενέργειά μας να αφήνει θετικό οικολογικό αποτύπωμα.
    Και φυσικά, δίνουμε μεγάλη έμφαση και στα Άτομα με Αναπηρία.

Η φιλοξενία μεγάλων διοργανώσεων στέλνει επίσης, σπουδαία κοινωνικά μηνύματα, επικοινωνώντας δράσεις κοινωνικής ευαισθητοποίησης κι αυτό επιτυγχάνουμε με τις παράλληλες δράσεις.

Δράσεις οδικής ασφάλειας, που ξεκίνησαν με τη διοργάνωση του Ράλλυ Ακρόπολις και είναι αφιερωμένες στην αδικοχαμένη Δήμητρα Ιορδανίδου. Δράσεις εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές σε μία τεράστια σύμπραξη δυνάμεων με όλη την Κρήτη ενωμένη σε έναν κοινό στόχο».

Η διοργάνωση του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας εντάσσεται στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής για το ποδήλατο. που εξυπηρετεί ποικίλους στόχους από την αγωνιστική αξιοποίησή της με άξονα το ποδήλατο, ως και τομείς όπως η οδική ασφάλεια, η ποδηλατική συνείδηση, η κοινωνικοποίηση, η τουριστική προβολή, η οικονομική ανάπτυξη και βιώσιμη κινητικότητα.

Με το σλόγκαν «Αθληση – Ψυχαγωγία – Ασφάλεια – Μετακίνηση», ο ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος δεν είναι ένα απλό αθλητικό γεγονός αλλά μία σταθερά αναπτυσσόμενη ευκαιρία για πολυεπίπεδη ανάπτυξη στα πρότυπα μεγάλων Γύρων που εδώ και χρόνια μονοπωλούν το ενδιαφέρον της παγκόσμιας αθλητικής κοινότητας.”

Η ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Η Πανηγυρική Εκκίνηση του 1ου ΕΤΑΠ του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδος θα δοθεί στις 27 Απριλίου, μπροστά από το Παγκρήτιο Στάδιο, που βρίσκεται στην δυτική πλευρά της πόλης του Ηρακλείου.Οι ποδηλάτες διέρχονται ανάμεσα από γραφικά και πανέμορφα μέρη, όπως: – Αθάνατοι, – Σίβα, – Κερασιά, – Πρινιάς, – Αυγενική, – Αγία Βαρβάρα, – Πανασός, – Γέργερη, – Νύβριτος, – Ζαρός, – Βορίζια, – Κρηταγενής Δίας (όπου θα διεξαχθεί το πρώτο σπριντ ανάβασης), – Καμάρες, – Λοχριά, – Άρδακτος, – Πλάτανος, – Βαθιακό, – Αποδούλου, – Νίθαυρη, – Κουρούτες (όπου θα διεξαχθεί το δεύτερο σπριντ ανάβασης), – Φουρφουράς, – Βιζάρι, – Πάνακρον, – Καλόγερος, – Αγία Φωτεινή, – Παντάνασσα, – Πρασιές, – Ρέθυμνο (όπου θα γίνει το πρώτο μεγάλο σπριντ ευθείας) – Καμάρι, – Πετρέ – Δράμια, – Γεωργιούπολη (όπου θα διεξαχθεί το δεύτερο σπριντ ευθείας), – Βρύσσες, – Άγιοι Πάντες, – Νιο Χωριό, – Στύλος, – Μαλάξα, – Νεροκούρου – Χανιά .Πρόκειται για το μεγαλύτερο χιλιομετρικά ΕΤΑΠ, με 179 χιλιόμετρα μήκος.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button