Κρήτη

Κρήτη | Προσοχή! Ψηφιακή μετάβαση δημόσιας και ιδιωτικής τηλεόρασης

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση 18/2020, ΦΕΚ Β΄1752,7/5/2020 και το κοινό χρονοδιάγραμμα της ΕΡΤ και της Digea, τις πρώτες πρωινές ώρες της 30ης Σεπτεμβρίου 2021, η εταιρία (Digea) θα προχωρήσει τη μετάβαση στις τελικές διεθνώς κατοχυρωμένες συχνότητες εκπομπής των τηλεοπτικών σταθμών στην Κρήτη.

Η αλλαγή αυτή θα επηρεάσει τους τηλεθεατές στην περιοχή μας, τον Αγιο Νικόλαο, καθώς θα χαθούν οι τηλεοπτικοί σταθμοί από τις οθόνες τους και για την επαναφορά της εικόνας θα χρειαστεί να προχωρήσουν σε επανασυντονισμό των τηλεοράσεων τους.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Στην εν λόγω μετάβαση οι τηλεθεατές δεν χρειάζεται να προβούν σε οποιαδήποτε αγορά νέου εξοπλισμού, ενώ όσοι τηλεθεατές επιθυμούν να παρακολουθήσουν τους τηλεοπτικούς σταθμούς Εθνικής Εμβέλειας και σε Υψηλή Ευκρίνεια, είναι απαραίτητο να διαθέτουν, δέκτη High Definition (τηλεόραση ή αποκωδικοποιητή).

Για την πραγματοποίηση του συντονισμού, ο τηλεθεατής χρειάζεται:


– να μεταβεί στο μενού του δέκτη του,

kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos

-Να επιλέξει “Εγκατάσταση” ή ¨Ρυθμίσεις” (ενδέχεται να χρησιμοποιούνται και διαφορετικές διατυπώσεις ανάλογα τον δέκτη),

-Εάν επιλέξει αυτόματο συντονισμό, ο δέκτης αναζητά και αποθηκεύει στη μνήμη τα προγράμματα συγκεκριμένης συχνότητας,

-Εάν επιλέξει χειροκίνητο συντονισμό, ο δέκτης αποθηκεύει στη μνήμη τα προγράμματα συγκεκριμένης συχνότητας,

– στο τέλος της αναζήτησης πατάει ΟΚ/ΝΑΙ

– Επιλέγει έξοδο (exit) ώστε να παρακολουθήσει το πρόγραμμα που επιθυμεί.

Εάν ο δέκτης κρατάει στη μνήμη του, τα ήδη αποθηκευμένα προγράμματα στις παλιές συχνότητες, προτείνεται η διαγραφή όλων των αποθηκευμένων προγραμμάτων και η πραγματοποίηση νέου συντονισμού.

Εναλλακτικά, μπορεί να γίνει επαναφορά του δέκτη στις εργαστηριακές του ρυθμίσεις και στην συνέχεια πραγματοποίηση νέου συντονισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα ιδιωτικά κανάλια ιδιωτικής και περιφερειακής εμβέλειας που εκπέμπονται μέσω της Digea:

* Γραμμή εξυπηρέτησης τηλεθεατών 217 77 70 100 (αστική χρέωση)

*www.digea.gr

*Αποστολή email στο info@digea.gr ή μέσω της φόρμας επικοινωνίας του site,

*Αποστολή μηνύματος στη σελίδα της Digea στο facebook.


Σχετικά άρθρα

Back to top button