ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Προωθούνται 50 μελέτες χειμάρρων και ρεμάτωνΠενήντα μελέτες προωθούνται για την οριοθέτηση μικρών και μεγάλων χειμάρρων και ρεμάτων στην Κρήτη και «μάλιστα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα από τις 18 Σεπτεμβρίου που έχει την αρμοδιότητα η Περιφέρεια, έτσι ώστε να ολοκληρωθούν σε 2,5 χρόνια περίπου και να προχωρήσουν στη συνέχεια οι χρηματοδοτήσεις για αντιπλημμυρικά έργα που θα θωρακίσουν το νησί από τις δραματικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής», όπως τονίζει η Περιφέρεια Κρήτης.

Σύσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στην Περιφέρεια Κρήτης για τις μελέτες που αφορούν τις απαιτούμενες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν με στόχο την αποκατάσταση των ζημιών που καταγράφονται στις πληγείσες περιοχές του Δήμου Χερσονήσου.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Στη σύσκεψη υπό τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος, παρουσίασε τις προτεραιότητες που θέτει η Δημοτική Αρχή για τις αποκαταστάσεις μαζί με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Κωνσταντίνο Αναστασάκη και τον Γ.Γ. του Δήμου Μιχάλη Καρακατσάνη,περιγράφοντας τα δεδομένα που διαμορφώνονται.

Στη σύσκεψη μετείχαν η Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μαρία Κοζυράκη, ο Διευθυντής Συγκοινωνιακών Έργων του ΟΑΚ Γιώργος Αγαπάκης, η Γενική Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών Ελένη Δοξάκη και ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Ηρακλείου Μιχάλης Ψαρουδάκης.

swell adv 2021

«Είμαστε σε συνεργασία με τους κρατικούς φορείς, την Αυτοδιοίκηση και τον ΟΑΚ, ώστε να προετοιμάσουμε τις μελέτες και να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες των καταστροφών. Χρειάζεται η βοήθεια από πλευρά των συναρμόδιων υπουργείων που μέχρι στιγμής έχουν ανταποκριθεί πολύ θετικά», τόνισε ο κ. Αρναουτάκης, σημειώνοντας πως τώρα το ζητούμενο είναι οι αποκαταστάσεις.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button