ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: «Πράσινο φως» για τα υδατοδρόμια από την κυβέρνηση

Κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή το νέο σχέδιο νόμου για την ίδρυση υδατοδρόμιων.
Στο σχέδιο προβλέπονται μεταξύ άλλων, η δυνατότητα ίδρυσης υδατοδρόμιων από ιδιωτικούς φορείς σε περιοχές Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης, σε σύνθετα τουριστικά καταλύματα και σε τουριστικούς λιμένες. Το Σχέδιο προβλέπει παράλληλα τέλος υπέρ του Δημοσίου της τάξεως του 5%.

Το Σχέδιο δίνει παράλληλα τη δυνατότητα δημιουργίας υδατοδρομίων ακόμα και σε λιμάνια που έχουν παραχωρηθεί σε ιδιώτες.

caffeine adv2020b

Τα βασικά σημεία που εισάγει σε σχέση με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο (ν.4568/2018) αφορούν:

α) Τη δυνατότητα χορήγησης και ενιαίας «άδειας ίδρυσης και λειτουργίας» υδατοδρομίου, με διατήρηση της δυνατότητας αδειοδότησης σε δύο στάδια.

neratzoulis neo

β) Τη δυνατότητα χορήγησης «άδειας ίδρυσης» υδατοδρομίου όχι μόνο σε δημόσιο φορέα, αλλά και σε ιδιωτικό.

γ) Την έκδοση «άδειας ίδρυσης» υδατοδρομίου χωρίς την απαίτηση επιθεώρησης, ώστε ο ενδιαφερόμενος, με την απόκτησή της, να προβεί στις προβλεπόμενες από τον νόμο ενέργειες για την κατασκευή του.

δ) Τη δυνατότητα χορήγησης άδειας υδατοδρομίου και σε τουριστικούς λιμένες, Περιοχές Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης και σύνθετα τουριστικά καταλύματα.

ε) Τη δυνατότητα εκπαίδευσης του προσωπικού λειτουργίας του υδατοδρομίου όχι μόνο από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, αλλά κι από άλλους πιστοποιημένους φορείς του εσωτερικού ή εξωτερικού.

στ) Τη συγκρότηση ολιγομελούς Επιτροπής Υδατοδρομίων για επιθεωρήσεις υδατοδρομίων.

Η συγκεκριμένη απόφαση ανοίγει το δρόμο για τη δημιουργία υδατοδρόμιων και στην Κρήτη, αφού ήδη υπάρχουν σχεδιασμοί προκειμένου συνολικά το νησί να ενισχυθεί και από την παρουσία υδροπλάνων.

Το συγκεκριμένο σχέδιο εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει ευεργετικά για την Κρήτη, όχι μόνο σε επίπεδο τουριστικό, αλλά και σε επίπεδο διευκόλυνσης των μετακινήσεων.

CNA Stream

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...
Back to top button