ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Πως θα είναι ο καιρός την ημέρα της παρέλασηςΤελευταία ενημέρωση:

Με καλό καιρό αναμένεται να απολαύσουν οι Κρητικοί τις εορταστικές εκδηλώσεις, αλλά και την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Και αυτό γιατί, σε γενικές γραμμές, στην Κρήτη, ο καιρός προβλέπεται αίθριος, με αραιή συννεφιά και τη θερμοκρασία να σημειώνει αισθητή άνοδο, σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις, δεν αναμένονται βροχοπτώσεις στην Κρήτη το Σαββατοκύριακο, όμως, μεγάλη προσοχή πρέπει να δοθεί – ιδιαίτερα από τους οδηγούς – στα φαινόμενα περιορισμένης ορατότητας που πρόκειται να κάνουν την εμφάνισή τους την Κυριακή σε αρκετές περιοχές της Κρήτης, κυρίως, κατά τις πρώτες πρωινές και νυχτερινές ώρες και, κυρίως, στο Νομό Λασιθίου.

Σήμερα, Παρασκευή και σύμφωνα με την Εθνική μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), ο καιρός στην Κρήτη είναι αίθριος, οι άνεμοι πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, στα 3 με 4 και τοπικά στα 5 Μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο, Σάββατο, στην Κρήτη αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στα 3 με 4 και τοπικά στα 5 Μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Την  Κυριακή 28 Οκτωβρίου, στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα αναμένονται νεφώσεις, κατά τόπους, αυξημένες, με τοπικές βροχές, αρχικά, στα Δυτικά και από το μεσημέρι στα Βόρεια. Στις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας αναμένονται λίγες παροδικές νεφώσεις. Ενώ, η ορατότητα θα είναι περιορισμένη – κατά τόπους – τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν Νότιοι – Νοτιοανατολικοί στα 4 με 6 και στο Ιόνιο στα 7 Μποφόρ και η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αισθητή μεταβολή.

Αναλυτικότερα, ο καιρός στην Κρήτη το Σαββατοκύριακο:

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Σάββατο: Αίθριος, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας αναμένεται ο καιρός. Η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι τους 25°C, η νεφοκάλυψη θα βρίσκεται στο 2% και ο άνεμος θα πνέει Νότιος, στο 1 BF.

Κυριακή: Αίθριος, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας αναμένεται ο καιρός. Η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι τους 26°C, η νεφοκάλυψη θα βρίσκεται στο 6% και ο άνεμος θα πνέει Νότιος, στα 2 BF.

ΧΑΝΙΑ

Σάββατο: Αίθριος, αναμένεται ο καιρός, ενώ το απόγευμα αναμένεται αραιή συννεφιά. Η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι τους 24°C, η νεφοκάλυψη θα βρίσκεται στο 14% και ο άνεμος θα πνέει Νοτιοδυτικός, στο 1 BF.

Κυριακή: Αίθριος, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας αναμένεται ο καιρός. Η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι τους 24°C, η νεφοκάλυψη θα βρίσκεται στο 6% και ο άνεμος θα πνέει Νότιος, στο 1 BF.

ΡΕΘΥΜΝΟ

Σάββατο: Αίθριος, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας αναμένεται ο καιρός. Η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι τους 27°C, η νεφοκάλυψη θα βρίσκεται στο 6% και ο άνεμος θα πνέει Νότιος, στο 1 BF.

Κυριακή: Αίθριος, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας αναμένεται ο καιρός. Η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι τους 28°C, η νεφοκάλυψη θα βρίσκεται στο 3% και ο άνεμος θα πνέει Νότιος, στα 2 BF.

ΛΑΣΙΘΙ

Σάββατο: Αραιή συννεφιά αναμένεται κατα τη διάρκεια της νύχτας. Η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι τους 22°C, η νεφοκάλυψη θα βρίσκεται στο 4% και ο άνεμος θα πνέει Νότιος, στο 1 BF.

Κυριακή: Αραιή συννεφιά αναμένεται το πρωί. Η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι τους 22°C, η νεφοκάλυψη θα βρίσκεται στο 19% και ο άνεμος θα πνέει Νότιος, στα 2 BF.

CNA Stream

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close