ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Παραδόθηκαν tablets στους Περιφερειακούς Συμβούλους

Στην τακτική  συνεδρίαση του Περιφερειακού  Συμβουλίου, ο Πρόεδρος του Σώματος Παύλος Μπαριτάκης, παρέδωσε  στον καθένα από τους συνολικά (51) περιφερειακούς   συμβούλους από ένα  tablet. Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Π.Σ., σκοπός της πρωτοβουλίας, είναι να καταργηθούν πλήρως έγγραφα και έντυπα που χρησιμοποιούνται σε κάθε συνεδρίαση και να διευκολυνθεί μέσω της ηλεκτρονικής επικοινωνίας η πρόσβαση των περιφερειακών συμβούλων στα συγκεκριμένα αρχεία.

Ο αρμόδιος Εντεταλμένος Σύμβουλος για τον Τουρισμό και την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, Κυριάκος Κώτσογλου, δήλωσε ότι, η «χωρίς χαρτί», paperless λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου και των Συλλογικών Οργάνων της Περιφέρειας Κρήτης,(Τ.Υ.Σ.Ο.) αποτελεί μια καινοτομία σε Περιφερειακό Επίπεδο, αλλά παράλληλα, έναν ακόμη Στόχο του Στρατηγικού Προγραμματισμού της Π.Κ. 2015-2019, για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό, που βαίνει προς την υλοποίηση. Η εφαρμογή αυτή είναι συμβατή τόσο με τις αξίες της Περιφέρειας Κρήτης δηλαδή την Εξυπηρέτηση, τη Διαφάνεια αλλά και την αποτελεσματικότητα, όσο και με τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Π.Κ. Τέλος, σε συνεργασία, τόσο με το Τ.Υ.Σ.Ο. όσο και με την Διεύθυνση Πληροφορικής της Π.Ε.Η. αυτή η εφαρμογή έχει ήδη βραβευθεί στο 9ο e-government forum για το Δημόσιο τομέα αλλά και συμμετέχει αυτή τη στιγμή, στους διαγωνισμούς bravo awards ως μια βασική υποψηφιότητα πρωτοπορίας της Περιφέρειας Κρήτης.

caffeine adv 2021

Στο εξής όλοι οι Περιφερειακοί   σύμβουλοι θα έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν άμεσα, εύκολα και γρήγορα:

  • Την πρόσκληση-θεματολογία των συνεδριάσεων του περιφερειακού συμβουλίου,
  • Τις εισηγήσεις των ομιλητών έχοντας πρόσβαση σε όλο τον φάκελο του κάθε θέματος (συνημμένα έγγραφα, φωτογραφίες κ.λπ.)
  • Τα αρχεία των θεμάτων παλαιότερων συνεδριάσεων που δεν θα διαγράφονται, αλλά θα αρχειοθετούνται ηλεκτρονικά στον υπολογιστικό νέφος.
  • Τέλος, ήδη δρομολογείται, από το αντίστοιχο Τμήμα Πληροφορικής για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, η δυνατότητα αυτόματης έκδοσης των Αποφάσεων των Σ.Ο. διαδικασία η οποία όταν ολοκληρωθεί θα αποτελεί μια νέα τομή στην λειτουργία του Δημοσίου, μειώνοντας αποφασιστικά τους απαιτούμενους ανθρώπινους πόρους και το χρόνο για την έκδοση και συγγραφή των αποφάσεων.

neratzoulis neo

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button