Δευτέρα, 17 Μαΐ 21
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΚΡΗΤΗΚρήτη: Πάνω από 40 μετασεισμοί μετά τον ισχυρό σεισμό

Κρήτη: Πάνω από 40 μετασεισμοί μετά τον ισχυρό σεισμό

kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
kingeight 2021a

Τον προχθεσινό σεισμό, τοπικού μέγεθος 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (ή 6,7 μέγεθος ροπής), ακολούθησαν, έως χθες το μεσημέρι, πάνω από 40 μετασεισμοί. Από αυτούς, οι επτά είχαν μέγεθος πάνω από 4 βαθμούς – με τον μεγαλύτερο να είναι 5 βαθμούς και τον αμέσως επόμενο 4,8 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Ο σεισμός σημειώθηκε εννέα λεπτά πριν από τις 3 προχθές το μεσημέρι, νοτίως της Κρήτης στο Λιβυκό Πέλαγος. Όπως αναφέρουν τα «Νέα», κατά τον διευθυντή ερευνών στο Αστεροσκοπείο Αθηνών Βασίλη Καραστάθη, ο σεισμός θεωρείται αρκετά τυπικός για τη συγκεκριμένη περιοχή – όπου γίνεται η υποβάθμιση της αφρικανικής πλάκας κάτω από την πλάκα του Αιγαίου.

mechanical adv 2021

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) Ευθύμιο Λέκκα και τον πρόεδρο του Συστήματος Προειδοποίησης για Τσουνάμι της UNESCO Γεράσιμο Παπαδόπουλο, η ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου νότια της Ιεράπετρας Κρήτης προκάλεσε τσουνάμι μικρής έντασης στα νότια του νησιού και στη νήσο Χρυσή.

apostolakis adv 2

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, το τσουνάμι εκδηλώθηκε αρχικά με απόσυρση και κατόπιν επίκληση του νερού της θάλασσας περίπου 20 λεπτά μετά την εκδήλωση του σεισμού. Και το φαινόμενο επαναλήφθηκε για 3-4 φορές, ενώ η μεταβολή της στάθμης της θάλασσας ήταν γύρω στο μισό μέτρο.

Σύμφωνα με τον Γεράσιμο Παπαδόπουλο, πρόκειται για ακριβή επανάληψη του φαινομένου που σημειώθηκε την 1η Ιουλίου 2009 στην ίδια περιοχή, όταν σημειώθηκε σεισμός μεγέθους 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και παρόμοιο τοπικό παλιρροϊκό κύμα (τσουνάμι).

zygos gif 2020b
wind one adv
cna stream
Stream+https://www.cna.gr
Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...
bbq stories2020
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble