ΚΡΗΤΗ

Κρήτη | Ολονύχτια μάχη με τη φωτιά στις Ασίτες – Κινδύνευσαν σπίτια

Κατά την διάρκεια της νύχτας, κινδύνευσαν ακόμα και σπίτια στις ΑσίτεςΗ φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης στις Ασίτες είχε συνεχείς αναζωπυρώσεις και ακόμα καίει ανεξέλεγκτη.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από αξιωματικό της ΠΥ Ηρακλείου, η φωτιά στις Ασίτες αναμένεται να τεθεί άμεσα υπό μερικό έλεγχο ενώ για την ώρα υπάρχει μόνο στοιχειώδης οριοθέτησή της.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Τα δύο ελικόπτερα που ξεκίνησαν ρίψεις νερού με το πρώτο φως της ημέρας, έχουν πλέον αποχωρήσει όμως αυτό του Ηρακλείου, παραμένει σε ετοιμότητα σε περίπτωση που χρειαστεί πάλι να επιχειρήσει. Επίσης, ορισμένες από τις επίγειες δυνάμεις που είχαν σπεύσει στην περιοχή, έχουν αποδεσμευτεί.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι με την πυρκαγιά που ήταν ορατή ακόμα και από γειτονιές του Ηρακλείου, να μην έχει πλέον ενεργό μέτωπο.

swell adv 2021

Στο μεταξύ, στο Γεράκι, η φωτιά έχει περιοριστεί, δεν εμπνέει ανησυχία. Συνολικά, επιχείρησαν 60 άτομα και 17 οχήματα. Πλέον, οι δυνάμεις έχουν μειωθεί, αφού η κατάσταση είναι ελεγχόμενη.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Οριοθετήθηκε η φωτιά στο Οροπέδιο Λασιθίου

Την ίδια ώρα η φωτιά στο Οροπέδιο Λασιθίου έχει οριοθετηθεί. Στο σημείο επιχειρούν 33 πυροσβέστες με 23 οχήματα ενώ ρίψεις νερού πραγματοποίησε και το πυροσβεστικό ελικόπτερο


Σχετικά άρθρα

Back to top button