ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Ολοκληρώνονται αρχές Φεβρουαρίου οι σεισμικές έρευνες

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Οπως αναφέρει δημοσίευμα της Καθημερινής της Κυριακής, η αμερικανική εταιρία έχει επισπεύσει προς τούτο τα αρχικώς πιεστικά χρονοδιαγράμματα ώστε κατά τις πρώτες ημέρες του επόμενου μήνα η πρώτη φάση των ερευνών να έχει ολοκληρωθεί.

Τι θα ακολουθήσει; Μία εξάμηνη περίοδος αξιολόγησης των δεδομένων και σεισμικών ευρημάτων έτσι ώστε το 2024 η εταιρία να είναι σε θέση να λάβει την επενδυτική απόφαση και να προχωρήσει σε γεώτρηση.

“ΧΡΥΣΟΣ

Ο στόχος είναι το πρώτο γεωτρύπανο να καταβυθιστεί το 2025, δηλαδή ένα έτος νωρίτερα από το αρχικώς προβλεπόμενο έτος.

Σημαντικό για τα εθνικά μας συμφέροντα: Ο αμερικανικός κολοσσός παρέσχε (και) πρόσφατα διαβεβαιώσεις προς την ελληνική πλευρά ότι οι τουρκικές απειλές και η ρητορική της έντασης επ’ ουδενί επηρεάζουν τον σχεδιασμό της.

“IN_AND_OUT

Και όπως εύκολα γίνεται κατανοητό, η «αδιαφορία» του αμερικανικού κολοσσού για τους τουρκικούς λεονταρισμούς σημαίνει ότι το πράσινο φως από την Ουάσινγκτον για την ασφάλεια του εγχειρήματος είναι διασφαλισμένο. Διαβεβαιώσεις όμως έδωσε και η Αθήνα προς τη εταιρία, ότι η χώρα μας στηρίζει το ερευνητικό της πρόγραμμα.

Εξίσου σημαντικό είναι επίσης το ενδεχόμενο ότι η «εμπλοκή» αμερικανικών επιχειρήσεων μπορεί να ενισχυθεί δεδομένου ότι η Chevron αγόρασε και ήδη βρίσκεται σε φάση εξέτασης των σεισμικών δεδομένων για την περιοχή του Ιουνίου, όπως σημειώνει το ρεπορτάζ της εντύπου εκδόσεως της Καθημερινής της Κυριακής.

Mechanical Solutions

Συνεχίζουν τις προκλήσεις με εντεινόμενη γραφικότητα

Η Τουρκία έχει μπει πάντως για τα καλά στην προεκλογική περίοδο, και ο Ερντογάν για άλλη μια φορά έπαιξε το χαρτί των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Το Σάββατο Ερντογάν και το επικοινωνιακό επιτελείο του παρουσίασαν ένα βίντεο που έγινε Viral στην Τουρκία, το οποίο είναι ένα επενδεδυμένο με ραπ μουσική και συμμετέχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, οι οποίες δηλώνουν έτοιμες να «νικήσουν τον εχθρό». Οι σκηνές είναι κακές αντιγραφές εμπνευσμένες από ταινίες τύπου Top Gun και η μουσική υπόκρουση είναι ο τουρκικός ύμνος διασκευασμένος σε ραπ τραγούδι.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button