ΚΡΗΤΗ

Κρήτη | «Οικιακή βοηθός» εξαπατούσε ηλικιωμένους – Ζητούσε μεγάλα χρηματικά ποσάΑπίστευτη απάτη σε βάρος ηλικιωμένων σε Κρήτη και σε άλλες περιοχές της χώρας, από μια Ελληνίδα που προσποιούνταν την οικιακή βοηθό, εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Αρχανων Αστερουσίων.

Τα θύματά της, ο πρώτος από χωριό του δήμου Αρχανών Αστερουσίων και οι άλλοι δύο από άλλες περιοχές της χώρας, έκαναν το λάθος να πιστέψουν στα λεγόμενά της και να της καταβάλουν μεγάλα χρηματικά ποσά στον τραπεζικό της λογαριασμό.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Όλα ξεκίνησαν πριν μερικούς μήνες όταν ο ηλικιωμένος από την Κρήτη αναζήτησε μια γυναίκα να του καθαρίζει το σπίτι, βάζοντας ο ίδιος αγγελία σε εφημερίδα με αγγελίες.

Στο πρώτο τηλεφώνημα αφού έγιναν οι απαραίτητες συστάσεις η «οικιακή βοηθός» ζήτησε για τα οδοιπορικά της περίπου 400 ευρώ. Δυστυχώς, ο παππούλης πείστηκε και τα έβαλε στο λογαριασμό που του είπε. Η ίδια δεν εμφανίστηκε στο σπίτι, είπε δικαιολογίες ότι κάτι της συνέβη και πως θα εμφανιστεί σύντομα.

swell adv 2021

Στο δεύτερο τηλεφώνημα που έκανε ανέφερε ότι κάτι της έτυχε, αλλά είχε το θράσος να ζητήσει και πάλι 350 με 400 ευρώ όπως αναφέρουν οι πληροφορίες. Δυστυχώς, ο ηλικιωμένος της τα έδωσε και πάλι! Περίμενε άδικα την γυναίκα που θα καθάριζε το σπίτι, η οποία όμως δεν πήγε την ημέρα που του είπε.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Ακολούθησε και τρίτο τηλεφώνημα, το οποίο αποδείχτηκε το πιο «κοστοβόρο». Αφού δικαιολόγησε την απουσία της, η συγκεκριμένη γυναίκα, είπε ότι είχε ένα ατύχημα και πως θα έρθει άμεσα στο χωριό για να καθαρίσει το σπίτι του. Του ζήτησε όμως 1.100 ευρώ αυτή τη φορά και ο ηλικιωμένος κρητικός της τα έδωσε

Μετά από αυτό και βλέποντας ότι έπεσε θύμα της γυναίκας που συνομιλούσε, αποφάσισε να κάνει την καταγγελία στην αστυνομία. Από την έρευνα των αστυνομικών του Πύργου, προέκυψε ότι ο ηλικιωμένος δεν ήταν το μόνο θύμα, αφού κι άλλοι δύο ηλικιωμένοι , εκτός Κρήτης, είχαν εξαπατηθεί με τον ίδιο τρόπο και είχαν δώσει στην απατεώνισσα περίπου 2.000 ευρώ συνολικά.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αρχανών Αστερουσίων


Σχετικά άρθρα

Back to top button