ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Οι επιχειρήσεις στην πλατφόρμα για το μεταφορικό ισοδύναμο

Κάλεσμα στις επιχειρήσεις της Κρήτης να εγγραφούν στην πλατφόρμα για το μεταφορικό ισοδύναμο απηύθυνε το υπουργείο Ναυτιλίας ενώ παράλληλα τις προέτρεψε να λάβουν τον Μοναδικό Αριθμό Νησιωτικής Επιχείρησης, ώστε να επωφεληθούν από την επιδότηση του κόστους μεταφοράς των προϊόντων τους από και προς το νησί.

Κρήτη: Οι επιχειρήσεις στην πλατφόρμα για το μεταφορικό ισοδύναμο 2

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Ναυτιλίας, μέχρι σήμερα έχουν εγγραφεί περισσότεροι από 300.000 νησιώτες στο μέτρο του μεταφορικού ισοδύναμου, ενώ έχουν καταχωρηθεί αυτόματα πάνω από 100.000 εισιτήρια μετακινήσεων αυτόν τον μήνα. Επίσης έως σήμερα 12.000 νησιωτικές επιχειρήσεις έχουν εγγραφεί και έχουν λάβει έως και 44% επιστροφή του κόστους μεταφοράς των προϊόντων τους.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, σήμερα ολοκληρώθηκε και η 13η πληρωμή των επιβατών για ακτοπλοϊκά και αεροπορικά ταξίδια, συνολικού ποσού 1.231.988,34 ευρώ για 28.000 νησιώτες.

Κρήτη: Οι επιχειρήσεις στην πλατφόρμα για το μεταφορικό ισοδύναμο 3

Επίσης, ολοκληρώθηκε η 6η πληρωμή των 53 πρατηρίων καυσίμων, ύψους 586.119,08 ευρώ, που συμμετέχουν στην επιτυχημένη πιλοτική εφαρμογή του μέτρου στα καύσιμα, με σκοπό τη μείωση της τιμής στην αντλία, μέχρι και 15 λεπτά από το μέσο όρο της Αθήνας.

Ήδη παρατηρείται σημαντική μείωση στις τιμές, κάτω από 2 ευρώ στα περισσότερα νησιά.

Οι εγγραφές καθώς και η λήψη του Μοναδικού Αριθμού πραγματοποιούνται στη σελίδα του υπουργείου.Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close