ΚΡΗΤΗ

Κρήτη | Οι αποφάσεις του περιφερειακού συμβουλίου της 18ης Μαίου

Με τηλεδιάσκεψη υπό την προεδρία του Παύλου Μπαριτάκη  πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18 Μαΐου 2021 η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Κρήτης, στο οποίο αποφασίστηκαν σημαντικά θέματα και συγκεκριμένα:

  1. Εγκρίθηκε ομόφωνα  το ψήφισμα για την αποκατάσταση στο  ταφικό μνημείο του Αντώνη Φ. Παπαδάκη.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο συντάσσεται ομόφωνα με την Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου και ζητά την απομάκρυνση της προτομής του καταδικασθέντος ως δωσίλογου Παναγιώτη Δεμέστιχα και την απόδοση του ταφικού μνημείου στον Μεγάλο Εθνικό Ευεργέτη όπως αρμόζει.

Ζητά την αποκατάσταση της αρχικής μορφής του ταφικού μνημείου του Μεγάλου Εθνικού Ευεργέτη, διότι οι παρεμβάσεις που έγιναν μεταγενέστερα, συνιστούν ακραίες πράξεις βεβήλωσης και προσβολής τόσο της μνήμης του όσο και της μνήμης των αγωνιστών για την απελευθέρωση της Ελλάδος και των θυμάτων της ναζιστικής κατοχής, καθώς να διαφυλάξει την Πολιτιστική Κληρονομιά και την Ελληνική Μνήμη για τον Εθνικό Ευεργέτη, ο οποίος απεβίωσε χωρίς απογόνους καθώς είχε αφιερώσει τη ζωή του στην απελευθέρωση της Ελλάδας, μέσα από την Παιδεία τον Πολιτισμό και τους Αγώνες.

2. Εγκρίθηκε ομόφωνα το ψήφισμα για την επαναφορά του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ, τη διατήρηση του στεγνού θεραπευτικού μοντέλου των προγραμμάτων του χωρίς κανένα υποκατάστατο, καθώς και την στήριξη του με  γενναία χρηματοδότηση των δομών του,  ταυτόχρονα με νέες μόνιμες θέσεις εργασίας  για τους θεραπευτές του.

3. Εγκρίθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης ως ιδρυτικό μέλος στο Δίκτυο Περιφερειών & Δήμων με την επωνυμία «CLIMATΤICA», με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος.

Η συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στο δίκτυο «CLIMATΤICA» θα δραστηριοποιηθεί σε τέσσερις πυλώνες:

Α. Κλιματική αλλαγή

Β. Ενεργειακή μετάβαση

Γ. Ψηφιακός και Τεχνολογικός μετασχηματισμός- 4η βιομηχανική επανάσταση

Δ. Κυκλική Οικονομία και Διαχείριση Αποβλήτων.

4. Εγκρίθηκε η συμμετοχής της Περιφέρειας Κρήτης στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Α.Κ.Ο.Μ.Μ – ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε.ΟΤΑ.».

5. Εγκρίθηκε η παράταση ισχύος της κυκλοφοριακής ρύθμισης (εργοταξιακή σήμανση) για την κατασκευή του εγκάρσιου Κ.Ο. 2Χ2 και τις λοιπές εργασίες της αρτηρίας στην περιοχή των κλάδων στο έργο: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΝΙΣΟΠΕΔΟΥ ΚΟΜΒΟΥ ΚΟΥΝΑΒΩΝ».

6. Εγκρίθηκε η κυκλοφοριακής ρύθμισης (εργοταξιακή σήμανση) για εργασίες εκτός καταστρώματος αρτηρίας – αποκλεισμό λωρίδας βραδυπορίας από ΧΘ 4+400 έως ΧΘ 4+804 αριστερά στο έργο: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΝΙΣΟΠΕΔΟΥ ΚΟΜΒΟΥ ΚΟΥΝΑΒΩΝ».

7. Εγκρίθηκαν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την εκτέλεση εργασιών στον επαρχιακό δρόμο Ταυρωνίτη – Παλαιοχώρα στα πλαίσια του έργου “επείγουσα αποκατάσταση ζημιών επαρχιακού οδικού δικτύου Περιφερειακής Ενότητας Χανίων από τις φυσικές καταστροφές Φεβρουαρίου 2019, 20ο Υποέργο: επείγουσες εργασίες αποκατάστασης ζημιών και αντιμετώπισης καθιζήσεων και κατολισθήσεων στην επαρχιακή οδό 14”.

8. Έγινε η ενημέρωση των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου, για την  επισήμανση των τροφίμων στη στρατηγική «Από το αγρόκτημα στο πιάτο»  πρότασης της ομάδας εργασίας AREPO της Περιφέρειας Κρήτης.

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button