Δευτέρα, 17 Μαΐ 21
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΚΡΗΤΗΛασίθι | Νεκροί γύπες στο δρόμο Κριτσάς προς Οροπέδιο Καθαρού

Λασίθι | Νεκροί γύπες στο δρόμο Κριτσάς προς Οροπέδιο Καθαρού

kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
kingeight 2021a

Ένα πολύ δυσάρεστο περιστατικό ερεύνησε ο Γιώργος Χωραφάς με την Πάκα, την Παρασκευή 23/4/2021, αμέσως μετά την αυτοψία στη Βαϊνιά καθώς ειδοποιήθηκε από κτηνοτρόφο της περιοχής για νεκρούς γύπες στον δρόμο Κριτσάς – Οροπέδιο Καθαρού.

Στην περιοχή μετέβη ο θηροφύλακας του Κυνηγετικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου Γιώργος Σκύβαλλος και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Δασών Λασιθίου. Δυστυχώς και τα τρία όρνια ήταν νεκρά με ξεκάθαρα συμπτώματα δηλητηρίασης.

mechanical adv 2021

Ο Γιώργος με την Πάκα ερεύνησαν μια αρκετά μεγάλη περιοχή, ενώ το ίδιο απόγευμα αλλά και το Σάββατο ερεύνησαν και σε άλλα σημεία μαζί με τον Γιώργο Σκύβαλλο χωρίς όμως να εντοπίσουν κάτι ύποπτο. Το πιθανότερο είναι βέβαια τα όρνια να δηλητηριάστηκαν αρκετά μακρύτερα από το σημείο που εντοπίστηκαν.

apostolakis adv 2

nekros gypas 1 nekros gypas 2

Να τονίσουμε ότι η συγκεκριμένη θέση βρίσκεται πολύ κοντά στα όρια της Ειδικής Ζώνης Διατήρησης του Οροπεδίου Λασιθίου και της Ζώνη Ειδικής Προστασίας Κορυφή Λάζαρος-Μαδάρα Δίκτης GR4320010, χαρακτηρισμένη προστατευόμενη περιοχή του Δικτύου NATURA 2000 λόγω της παρουσίας κινδυνευόντων απειλούμενων αρπακτικών πτηνών όπως ο γυπαετός, τα όρνια, ο χρυσαετός, ο σπιζαετός κ.ά.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου LIFE Bonelli East Med
#LIFEBonellieastMed

(Φωτογραφίες Γιώργος Χωραφάς)

zygos gif 2020b
wind one adv
cna stream
Stream+https://www.cna.gr
Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...
bbq stories2020
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble