ΚΡΗΤΗ

Κρήτη | Μπήκε στον φούρνο για να κλέψει και ο φούρναρης του έδωσε δουλειά

«Ηρθε και με βρήκε 25 χρόνια μετά για να μου πει ένα μεγάλο ευχαριστώ, αλλά εγώ του το χρωστάω αυτό», είπε ο κ. ΒιτσαράςΘα μπορούσε να είναι παραμύθι ή μάθημα ζωής, βγαλμένο από την ίδια τη ζωή. Η ιστορία που ήρθε στο φως της δημοσιότητας κι αφορά έναν φούρναρη στην Κρήτη κι ένα 12χρονο παιδί, συγκινούν και δίνουν ελπίδα για το «αύριο» της κοινωνίας.

Πριν από 25 χρόνια, ο Γιώργος Βιτσαράς έπιασε στο μαγαζί του έναν 12χρονο να κλέβει. Αντί να φωνάξει την Αστυνομία ή να τον… πιάσει από το αυτί και να τον πάει στους γονείς του, ο αρτοποιός προσέγγισε το παιδί, του εξήγησε ότι η κλοπή θα τον οδηγήσει σε κακά μονοπάτια και του ζήτησε να πηγαίνει στο αρτοποιείο, όταν έχει ελεύθερο χρόνο, να δουλεύει και να βγάζει το χαρτζιλίκι του.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

«Μετά από 25 χρόνια, ήρθε να με βρει και να μου ένα μεγάλο “ευχαριστώ” για τον δρόμο που χάραξε και τα ερεθίσματα που του έδωσα. Είναι 37 χρονών σήμερα, έχει τελειώσει πανεπιστήμιο πληροφορικής και έχει δύο παιδάκια» λέει περιχαρής ο φούρναρης.

Ο κ. Βιτσαράς εξηγεί ότι ο πιτσιρικάς, που θα μπορούσε κάλλιστα να έχει τραβήξει άλλο δρόμο, αποφάσισε να δεχθεί τη συμβουλή του «πατέρα» του φούρναρη και για «τρία καλοκαίρια ερχόταν όταν έκλειναν τα σχολεία». Ο φούρναρης συγκινεί με την περιγραφή του, καθώς όπως αποκάλυψε κέρδισε «το Τζόκερ της ζωής, όταν μετά από 25 χρόνια ήρθε να μου πει “ευχαριστώ”».

swell adv 2021

«Αυτό που πρέπει να κάνουμε όταν βλέπουμε ένα παιδί που έχει αδυναμίες, είναι να το προστατεύσουμε». «Ηρθε και με βρήκε για να μου πει ένα μεγάλο ευχαριστώ, αλλά εγώ του το χρωστάω αυτό», συμπλήρωσε ο κ. Βιτσαράς.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos


Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button