ΚΡΗΤΗ

Κλειστή δομή προσφύγων στις Γούβες – Ομόφωνα «όχι» από τον Δήμο ΧερσονήσουΣε ομόφωνο ψήφισμα με το οποίο αρνείται τη δημιουργία κλειστής δομής φιλοξενίας προσφύγων στην περιοχή της Χερσονήσου κατέληξε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χερσονήσου το βράδυ της Τρίτης.

Στο ψήφισμα μεταξύ άλλων αναγνωρίζεται το τεράστιο πρόβλημα του προσφυγικού και δηλώνεται η πρόθεση του Δήμου να συμβάλλει κατά το δυνατόν στην αντιμετώπισή του ωστόσο διατυπώνεται κατηγορηματικά η άρνηση όλων των παρατάξεων να δεχτούν την υλοποίηση του σχεδίου του Υπουργείου Αμυνας.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Όπως ανέφερε στην «Εφ.Συν.» ο δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος, αργά το απόγευμα κατέστη δυνατή η επικοινωνία με το γραφείο του υφυπουργού Αμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή και από τον διευθυντή του υπήρξε επιβεβαίωση της πληροφορίας για τις προετοιμασίες στο πεδίο βολής Γουβών ώστε να μετατραπεί σε κλειστό κέντρο υποδοχής προσφύγων.

Πληροφορίες για το σχετικό έγγραφο του υπουργείου προς τη διοίκηση της Σχολής Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού (ΣΕΑΠ) είχε δημοσιεύσει το πρωί της Τρίτης η εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ του Ηρακλείου. Στο ρεπορτάζ των συναδέλφων Θάνου Περβολαράκη και Λίλιαν Δαφερμάκη αναφερόταν πως η διοίκηση της ΣΕΑΠ πήρε από το υπουργείο εντολή να καθαρίσει τον χώρο του πεδίου βολής (το οποίο είναι υπό την εποπτεία της) ώστε να τοποθετηθούν κοντέινερ τύπου isobox, τα οποία θα στεγάσουν τους πρόσφυγες.

swell adv 2021

«Οι πληροφορίες είναι πλέον επιβεβαιωμένες κάτι που μεγαλώνει την οργή μας καθώς ο Δήμος δεν είχε την παραμικρή ενημέρωση», λέει στην «Εφ.Συν.» ο δήμαρχος Γιάννης Σέγκος ενώ πολύ νωρίς το πρωί της Τετάρτης, στις 8:30 π.μ. θα έχει συνάντηση με τον διοικητή της ΣΕΑΠ, την οποία ο ίδιος ζήτησε, ώστε να λάβει πλήρη ενημέρωση και για να τον ενημερώσει για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χερσονήσου.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos


Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button