Τρίτη, 20 Απρ 21
box cafe adv2020
ΑρχικήΚΡΗΤΗΚρήτη: Με drones η χαρτογράφηση ακτών και ποταμών

Κρήτη: Με drones η χαρτογράφηση ακτών και ποταμών

cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
vasilakis
kingeight 2021a
kokolakis adv 2021 3

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων Γιώργος Αλεξάκης συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη με την ερευνητική ομάδα του προγράμματος ACTYS, το οποίο υλοποιείται από το Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών και το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ι.Τ.Ε. και χρηματοδοτείται από το έργο “FORTH – SYNERGY grant”.

Στόχος του προγράμματος ACTYS είναι η ανάπτυξη μεθοδολογίας για την λεπτομερή χαρτογράφηση του ρηχού πυθμένα (δηλαδή βάθους μέχρι 10 μ) των παράκτιων περιοχών με τη χρήση drones.

mechanical adv 2021

Η καινοτομία του προγράμματος έγκειται στην φασματική απεικόνιση του βυθού σε συνδυασμό με εικόνα και τεχνικές βαθιάς μάθησης μέσω των οποίων οι ερευνητές θα δημιουργήσουν ένα σύστημα ακριβής πρόβλεψης της βαθυμετρίας του πυθμένα. Πρόκειται για μια εφαρμογή machine learning για το drone προκειμένου να επιτυγχάνεται η αποτύπωση – βυθομέτρηση πιο εύκολα, πιο γρήγορα και πιο οικονομικά.

apostolakis adv 2

Επιστημονικοί υπεύθυνοι του έργου είναι οι Δρ. Δημήτριος Αλεξάκης και Δρ. Ευάγγελος Αλεβίζος από το Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών. Συμμετέχουν επίσης στην ομάδα οι Δρ. Αναστάσιος Ρούσσος και Δρ. Αλέξανδρος Μακρής από το Ινστιτούτο Πληροφορικής.

Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη, ο οποίος είναι παράλληλα Αντιπρόεδρος Θαλασσίων Θεμάτων του CPMR, του Ευρωπαϊκού Δικτύου για τις Νησιωτικές και Παράκτιες Περιφέρειες της Ευρώπης. Στόχος της συνάντησης ήταν να ενημερωθεί η Περιφέρεια Κρήτης για το έργο και πως μπορούν τα αποτελέσματα του να αξιοποιηθούν με πρακτικές εφαρμογές στο νησί.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Αλεξάκης εκτίμησε τη δυνατότητα αξιοποίησης ενός τέτοιου συστήματος προς όφελος του νησιού με την αναβάθμιση του σε μια χρήσιμη «εφαρμογή». Ανέφερε ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ανάγκες της Περιφέρειας Κρήτης που σχετίζονται με την απεικόνιση φραγμάτων και ποταμιών αλλά και περιμετρικά των ακτών του νησιού για την εκτίμηση της διάβρωσης του εδάφους.

Τέλος, συζητήθηκαν τρόποι εξεύρεσης νέων πηγών περαιτέρω χρηματοδότησης του έργου.

zygos gif 2020b
wind one adv
Newsroom
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
bbq stories2020
notakis adv
tech store adv 2021
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble