ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Μαθητής θετικός στον κορωνοϊό

Μαθητής της β’ λυκείου διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό κινητοποιώντας άμεσα τους φορείς της εκπαίδευσης και της υγείας της Κρήτης.

Το αποτέλεσμα της διάγνωσης κοινοποιήθηκε χθες στην οικογένεια του μαθητή που αμέσως ήρθε σε επαφή με το σχολείο και ενημέρωσε για την κατάσταση.

caffeine adv2020b

«Οι κινήσεις ήταν άμεσες καθώς τηρήθηκε με ευλάβεια το πρωτόκολλο. Ενημερώθηκαν οι γονείς και οι μαθητές ενώ λήφθηκε η απόφαση να κλείσει το τμήμα για 14 ημέρες. Ήδη έχει προχωρήσει η απολύμανση όλου του σχολείου ενώ έχει ξεκινήσει η διαδικασία ιχνηλατήσεων», αναφέρει μιλώντας στο cretapost, ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης, Μανώλης Καρτσωνάκης.

Ξεκινά η τηλεκπαίδευση για τους μαθητές που φοιτούν στο συγκεκριμένο τμήμα

neratzoulis neo

Μπορεί το συγκεκριμένο τμήμα της β’ λυκείου να έκλεισε εξαιτίας του κρούσματος για 14 ημέρες αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουν τα μαθήματα.

«Οι οδηγίες είναι ξεκάθαρες. Θα οργανωθούμε ώστε να ξεκινήσουν άμεσα – ίσως και σήμερα – τα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης ώστε να μην χαθεί ο χρόνος στην σχολική χρονιά», επεσήμανε σχετικά ο κ. Καρτσωνάκης.

Παράλληλα, ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κρήτης τονίζει πως τέτοια περιστατικά είναι αναμενόμενα.

«Δεν χρειάζεται να προκαλείται πανικός. Από την έναρξη του σχολικού έτους ήμασταν προετοιμασμένοι για κρούσματα σε σχολεία. Είναι κάτι αναμενόμενο και σίγουρα θα υπάρξουν και άλλα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καρτσωνάκης.

Η ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου

Χθες, Πέμπτη 8/10/2020, εμφανίστηκε θετικό κρούσμα COVID-19 σε μαθητή του 5ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου. Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το Πρωτόκολλο Διαχείρισης Επιβεβαιωμένων Περιστατικών COVID-19 του ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με αυτό, έχει εκδοθεί απόφαση αναστολής λειτουργίας του συγκεκριμένου τμήματος του σχολείου και έχουν γίνει όλες οι δέουσες ενέργειες.

CNA Stream

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...
Back to top button