Τετάρτη, 12 Μαΐ 21
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΚΡΗΤΗΚρήτη - Lockdown: Αισιόδοξη η πορεία του νησιού

Κρήτη – Lockdown: Αισιόδοξη η πορεία του νησιού

kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
kingeight 2021a

Αισιόδοξα και ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία σχετικά με την πορεία της πανδημίας στην Κρήτη, που παρουσίασε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρος Βαμβακάς.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του Εθνικού Οργανισμού Υγείας (ΕΟΔΥ), τα επιβεβαιωμένα κρούσματα SARS-CoV-2 στο νησί μας φαίνεται ότι παρουσιάζουν φθίνουσα πορεία, ως αποτέλεσμα της απόδοσης των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί και της γενικευμένης απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

mechanical adv 2021

Πιο συγκεκριμένα, την τελευταία εβδομάδα σε καθημερινή βάση τα κρούσματα και στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες έχουν μονοψήφιο αριθμό, ενώ συνολικά στην Κρήτη είναι καθημερινά λιγότερα από 20. Η διαπίστωση αυτή της συγκράτησης της πανδημίας λίγο μετά τα μέσα του Νοέμβρη αποτυπώνεται και στη σύγκριση των κρουσμάτων των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων.

apostolakis adv 2

Πιο συγκεκριμένα, από 16 έως 22 Νοεμβρίου καταγράφηκαν στην Κρήτη 319 κρούσματα, από 23 έως 29 Νοεμβρίου 243 κρούσματα, από 30 Νοεμβρίου έως 6 Δεκεμβρίου 205 κρούσματα και από 7 έως 13 Δεκεμβρίου 113 κρούσματα. Χαρακτηριστικό για τη διασπορά των κρουσμάτων αποτελεί το γεγονός ότι, από τα 2.471 συνολικά κρούσματα που έχουν καταγραφεί στην Κρήτη από την αρχή της πανδημίας, σχεδόν τα μισά (1.173) σημειώθηκαν τον μήνα Νοέμβριο, εύρημα που αποτυπώνει και τη μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού τον μήνα αυτό στο νησί μας.

Βελτιωμένη όμως είναι η κατάσταση που παρατηρείται και στους ασθενείς με κορωνοϊό, που νοσηλεύονται είτε στις κλινικές COVID είτε στις κλίνες ΜΕΘ των νοσοκομείων της Κρήτης. Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν γίνει γνωστά μέχρι χθες το μεσημέρι, 52 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται συνολικά στα νοσοκομεία της Κρήτης. Συγκεκριμένα, 32 νοσηλεύονται στις κλινικές COVID και 20 στις κλίνες ΜΕΘ, εκ των οποίων οι 17 είναι διασωληνωμένοι. Ειδικότερα:

– Στο ΠΑΓΝΗ νοσηλεύονται 11 ασθενείς στην Κλινική COVID και 12 στη ΜΕΘ, οι 10 εκ των οποίων διασωληνωμένοι.

– Στο Βενιζέλειο νοσηλεύονται 6 ασθενείς στην Κλινική COVID και 6 στη ΜΕΘ, όλοι διασωληνωμένοι.

– Στα Χανιά νοσηλεύονται 13 ασθενείς στην Κλινική COVID και 2 στη ΜΕΘ, ο ένας εκ των οποίων διασωληνωμένος.

– Στο Ρέθυμνο νοσηλεύονται 2 ασθενείς στην Κλινική COVID.

– Στον Άγιο Νικόλαο, στη Σητεία, στη Νεάπολη και στην Ιεράπετρα δεν έχουμε καμία νοσηλεία COVID.

Λ. Βαμβακάς: Να διατηρήσουμε την εικόνα αυτή

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη δημόσιας υγείας Λάμπρο Βαμβακά που μίλησε στην ΚΡΗΤΗ TV «φαίνεται λοιπόν ότι και στην Κρήτη υπάρχει ένας έλεγχος της Κρήτης, ένας έλεγχος της πανδημίας και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να είμαστε υπομονετικοί, να συνεχίσουμε με τους ίδιους ρυθμούς γιατί παραμονεύει συνεχώς ο ιός. Φοβόμαστε τους συνωστισμούς σε κλειστούς χώρους, οπότε αυτό πρέπει να προσέχουμε. Πιστεύω μετά τις γιορτές, αν διαφυλάξουμε αυτή την εικόνα και μετά τις γιορτές, τότε θα είναι πολύ πιο εύκολο να γίνουν κάποια βήματα παραπάνω και  στην εστίαση και σε άλλους τομείς για να μπορέσει ο κόσμος να βγει έξω και να δουλέψει η οικονομία».

zygos gif 2020b
wind one adv
bbq stories2020
notakis adv
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble