ΚΡΗΤΗ

Κρήτη, Λασίθι: Ανησυχία για την ασθένεια που ξεραίνει πεύκα και κωνοφόρα

Διαστάσεις έχει λάβει στην Κρήτη το φαινόμενο με την αποξήρανση κωνοφόρων κυρίως δέντρων και ειδικότερα των πεύκων από άγνωστη αιτία. Το πρόβλημα με τα πεύκα που ξεραίνονται είναι ιδιαιτέρως έντονο στην περιοχή του Λασιθίου, ενώ αναφορές υπάρχουν και για την Π.Ε Χανίων.

Με το θέμα ασχολήθηκε σήμερα το Ράδιο Κρήτη και η εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη, στην οποία μίλησε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ανατολής Βασίλης Ζαχαρόπουλος και περιέγραψε την αποκαρδιωτική εικόνα που παρουσιάζει η περιοχή.

caffeine adv2020b

Το φαινόμενο δεν είναι νέο καθώς είχε εμφανιστεί και πριν από 10 χρόνια, ωστόσο σήμερα σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν συστάδες πεύκων στις περιοχές Ίστρου, Καλού Χωριού, Σελάκανου, και στον ορεινό όγκο επάνω από τη Σύμη.

Επίσης το πρόβλημα με τα ξερά πεύκα απαντάται και στη υπόλοιπη χώρα. Η αιτία που προκαλεί την αποξήρανση των δέντρων παραμένει άγνωστη προς το παρόν καθώς αναμένονται αποτελέσματα από εργαστηριακές εξετάσεις δειγμάτων που έχει αποστείλει η Δ/νση Δασών της Π.Ε Λασιθίου.

neratzoulis neo

Ο προϊστάμενος της υπηρεσίας Μανόλης Συλιγάρδος ανέφερε στην ίδια εκπομπή ότι αναμένει τα αποτελέσματα των εξετάσεων προκειμένου να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα.

CNA Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button