ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Κρατική ενίσχυση 10.000 ευρώ στις δύο οικογένειες της τραγωδίας του Γεροποτάμου

Επτά μήνες έχουν περάσει από την ανείπωτη τραγωδία που γράφτηκε στα νερά του Γεροποάμου στη Μεσαρά Ηρακλείου όπου έχασαν άδικα την ζωή τους τέσσερα άτομα.

Εξαιτίας της έντονης κακοκαιρίας, το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν η 30χρονη Ροδούλα Τσαγκαράκη, ο 29χρονος σύζυγός της Κώστας Γιαννακάκης, η 21χρονη αδερφή της Μαριλένα και η 58χρονη μητέρα της Μαρία παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά με τους επιβάτες να βρίσκουν τραγικό θάνατο.

brands heaven2021

Επτά μήνες μετά, εγκρίθηκε η κρατική ενίσχυση για την βοήθεια των δύο οικογενειών που – σύμφωνα με την σχετική ΚΥΑ – ανέρχεται σε εφάπαξ επιχορήγηση 10.000 ευρώ ανά οικογένεια.

Μάλιστα, η επιχορήγηση αυτή αφορά και την οικογένεια του 61χρονου από τον Αποκόρωνα που έχασε την ζωή του καθώς πνίγηκε στον Βατουδιάρη ποταμό.

neratzoulis neo

Παράλληλα, όπως αναφέρεται στην ΚΥΑ χορηγείται μηνιαία οικονομική ενίσχυση του ποσού των 1.000 ευρώ με τη μορφή επιδόματος σε κάθε ανήλικο παιδί των τριών, συνολικά οικογενειών, μέχρι την ενηλικίωσή τους.

Υπενθυμίζεται πως η επιμέλεια του βρέφους που άφησε πίσω του το βρίσκεται στους παππούδες του και συγκεκριμένα στους γονείς του Κώστα Γιανναδάκη.

Η επιμέλεια του βρέφους είναι προσωρινή, μέχρις όρου διεξαχθεί το τακτικό δικαστήριο για την οριστική απόφαση.
Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button