ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Ιταλοί τουρίστες αναστάτωσαν μια ολόκληρη περιοχή – Κατά δεκάδες μέσα σε σούπερ μάρκετ

Μεγάλη  αναστάτωση προκλήθηκε σήμερα σε μια από τις δημοφιλείς περιοχές της Κρήτης που κάθε χρόνο την επισκέπτονται χιλιάδες τουρίστες.

Και μπορεί ο κορωνοϊός να έχει βάλει σε καραντίνα το μισό πλανήτη ωστόσο κάποια ταξίδια ακόμη πραγματοποιούνται και μάλιστα χωρίς καμία προφύλαξη την ώρα που και η Ελληνική κυβέρνηση έχει λάβει αυστηρά μέτρα σε όλα τα επίπεδα για να σταματήσει την εξάπλωση του ιού.

caffeine adv 2021

Ακροατές του Ράδιο Κρήτη επικοινώνησαν μαζί μας το απόγευμα της Κυριακής για να αναφέρουν ότι τουλάχιστον 3 λεωφορεία με τουρίστες οι περισσότεροι από την Ιταλία,τουλάχιστον 60 άτομα, επισκέφθηκαν σήμερα το Οροπέδιο Λασιθίου και μάλιστα ψώνισαν από σούπερ μάρκετ στο οποίο μπήκαν κατά δεκάδες.

Όπως είναι φυσικό οι κάτοικοι αναστατώθηκαν όταν έμαθαν ότι οι ξένοι επισκέπτες προερχόταν από την χώρα που μέχρι στιγμής μετρά εκατοντάδες νεκρούς και έχει χιλιάδες κρούσματα ενώ σε καραντίνα έχει τεθεί το σύνολο των πολιτών την Ιταλία.

neratzoulis neo

Μάλιστα καλούν τους αρμόδιους να δώσουν απαντήσεις και εάν έχουν τηρηθεί όλα όσα προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις για να μην κινδυνεύσει όπως λένε, κανείς από τη διασπορά του ιού.

Να σημειώσουμε πάντως ότι το μέτρο για τις αγορές στα σούπερ μάρκετ θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από την Δευτέρα.

Γιάννης Στεφανάκης: Στόχος μας δεν πρέπει να είναι το κέρδος…

Το Ράδιο Κρήτη και το ekriti επικοινώνησε με το δήμαρχο Οροπεδίου Λασιθίου κ. Γιάννη Στεφανάκη ο οποίος επιβεβαίωσε το γεγονός αναφέροντας όπως ότι ενημερώθηκε μετά την αναχώρηση των λεωφορείων από την περιοχή.

Ο δήμαρχος δήλωσε ότι πρέπει να τηρούνται οι οδηγίες του ΕΟΔΥ και των αρμοδίων υπηρεσιών και θα πρέπει όλοι να έχουν σύνεση για την αντιμετώπιση της κατάστασης.Στόχος μας επεσήμανε δεν πρέπει να είναι το κέρδος αλλά η προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Σχετικά άρθρα

Back to top button