ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Ικανοποίηση από τις Αστυνομικές Ενώσεις για την ίδρυση ΕΚΑΜ στο νησί


Τελευταία ενημέρωση:

Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση υποδέχονται οι Αστυνομικές Ενώσεις της Κρήτης, την ίδρυση ΕΚΑΜ στο νησί (Τμήμα Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας Κρήτης (Τ.Ε.Κ.Α.Μ.Κ.).

Κρήτη: Ικανοποίηση από τις Αστυνομικές Ενώσεις για την ίδρυση ΕΚΑΜ στο νησί 2

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το Προεδρικό Διάταγμα, η ΕΚΑΜ Κρήτης θα έχει έδρα το Ηράκλειο ωστόσο θα ασκεί τις αρμοδιότητές του στην περιοχή δικαιοδοσίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Παγκρήτιας Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ, Στέλιο Καρακούδη, η ίδρυση ΕΚΑΜ στην Κρήτη είναι ένα πολύ θετικό γεγονός αλλά και ένα χρόνιο αίτημα των αστυνομικών. Μάλιστα στο παρελθόν είχαν γίνει και παρεμβάσεις προκειμένου η Κρήτη να αποκτήσει ΕΚΑΜ.

Επί της ουσίας, πρόκειται για την υπαγωγή του Τμήματος Ειδικών Αποστολών Κρήτης σε Τμήμα Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας. Οι άνδρες που υπηρετούν τώρα στο τμήμα αυτό, είναι άρτια εκπαιδευμένοι και ικανοί να συμμετέχουν σε δύσκολες αποστολές και υποθέσεις.
Η ΕΚΑΜ Κρήτης προβλέπεται να έχει 30 οργανικές θέσεις εκ των οποίων πολλές θα καλυφθούν από τους αστυνομικούς που υπηρετούν στο Τμήμα Ειδικών Αποστολών.

Θέση για την ίδρυση της ΕΚΑΜ Κρήτης, πήρε και ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου, Γιώργος Πικράκης, ο οποίος μιλώντας στο ekriti ανέφερε τα εξής: “Το τμήμα ειδικών αποστολών Κρήτης και οι συνάδελφοι που υπηρετούν εκεί μετά από χρόνια δικαιώνονται για όσα έχουν προσφέρει στην Κρήτη. Η αναβάθμισή τους σε ΕΚΑΜ θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στην αστυνόμευση όλου του νησιού. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο τους. Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου θα είμαστε δίπλα τους”

Η ΕΚΑΜ Κρήτης, όταν θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει, θα προσφέρει πολύ σημαντικές υπηρεσίες στο νησί καθώς οι αστυνομικοί που θα την απαρτίζουν θα είναι ειδικά εκπαιδευμένοι. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι όπου έχουν επέμβει… έχουν θεματικά αποτελέσματα.  Η ΕΚΑΜ Κρήτης θα υπάγεται διοικητικά στην ΕΚΑΜ Αττικής και όχι στον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης.

CNA Stream

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Close
Close