Παρασκευή, 23 Απρ 21
box cafe adv2020
ΑρχικήΚΡΗΤΗΚρήτη | Η πρώτη εταιρία παραγωγής εμβολίων ψαριών και παραγωγικών ζώων

Κρήτη | Η πρώτη εταιρία παραγωγής εμβολίων ψαριών και παραγωγικών ζώων

cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
vasilakis
kingeight 2021a
kokolakis adv 2021 3

Σε μια πρωτοποριακή κίνηση προχώρησε το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), δημιουργώντας την Aquatic Biologicals, την πρώτη εταιρία παραγωγής εμβολίων ψαριών και παραγωγικών ζώων στην Ελλάδα, η οποία εδρεύει στην Κρήτη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για «μια νεοφυής εταιρεία βιοτεχνολογίας, που έχει ως στόχο την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών υγείας στην ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια και ότι, η βασική δραστηριότητα της θα είναι η ανάπτυξη και παραγωγή εμβολίων για τα ψάρια της ιχθυοκαλλιέργειας».

mechanical adv 2021

Η μονάδα παραγωγής εμβολίων θα είναι η πρώτη στην Ελλάδα, ενώ η επένδυση αναμένεται να ξεπεράσει τα 2 εκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα η εταιρία αναμένεται να αποτελέσει παράδειγμα «έξυπνης εξειδίκευσης» που εντάσσεται πλήρως στη γενικότερη στρατηγική αξιοποίησης των ερευνητικών αποτελεσμάτων και του επιστημονικού δυναμικού και θα συμβάλει στην ενίσχυση της διεθνούς ανταγωνιστικότητας της Κρήτης.

apostolakis adv 2

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«H πρώτη εταιρεία παραγωγής εμβολίων σε ψάρια και παραγωγικά ζώα στην Ελλάδα, ιδρύθηκε στην Κρήτη με την συμμετοχή του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών. Η νεοσυσταθείσα εταιρεία ήταν πρώτη σε αξιολόγηση, λαμβάνοντας 45% δημόσια χρηματοδότη από το ΕΣΠΑ και η παρουσίασή της έγινε στον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη από τα στελέχη της, τον Πρόεδρο του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) Δρ. Αντώνη Μαγουλά, τον Διευθυντή του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Βιολογίας, Βιοτεχνολογίας και Υδατοκαλλιεργειών (ΙΘΑΒΒΥΚ) Δρ. Κωνσταντίνο Μυλωνά και τον ερευνητή Δρ. Παντελή Καθάριο.

Όπως ανάφεραν ο Πρόεδρος και τα στελέχη του ΕΛΚΕΘΕ ,η Aquatic Biologicals (www.aquatic-biologicals.com) είναι μια νεοφυής εταιρεία βιοτεχνολογίας, που έχει ως στόχο την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών υγείας στην ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια και ότι, η βασική δραστηριότητα της θα είναι η ανάπτυξη και παραγωγή εμβολίων για τα ψάρια της ιχθυοκαλλιέργειας, μια δραστηριότητα που ξεκίνησε πριν από πέντε περίπου χρόνια, αρχικά σε ερευνητικό επίπεδο στο εργαστήριο Μικροβιολογίας Υδατοκαλλιεργειών του ΙΘΑΒΒΥΚ του ΕΛ.ΚΕ.ΘΕ. (imbbc.hcmr.gr).

Αναφερόμενοι στην ταυτότητα και τα χαρακτηριστικά της εταιρείας, τα ηγετικά στελέχη του ΕΛΚΕΘΕ, είπαν ότι, η εταιρεία ιδρύθηκε το Μάιο του 2019 από τον Δρ. Παντελή Καθάριο και τους συνεργάτες του με τη συμμετοχή του ΕΛΚΕΘΕ, προσθέτοντας παράλληλα: «Η Aquatic Biologicals έλαβε μέρος στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομώ» του Υπουργείου Ανάπτυξης και η πρότασή της ήρθε πρώτη στην αξιολόγηση με χρηματοδότηση 1.800.000 € και με δημόσια συμμετοχή το 45% του αρχικού προϋπολογισμού. Στρατηγικός επενδυτής της Aquatic Biologicals θα είναι η ελληνική εταιρεία παραγωγής ιχθυοτροφών ΙΡΙΔΑ Α.Ε., η οποία θα συνεισφέρει το υπόλοιπο 55% της ιδιωτικής συμμετοχής».

Μέσω αυτού του προγράμματος, όπως ενημέρωσαν οι ερευνητές και στελέχη της εταιρείας: «η Aquatic Biologicals, θα στεγάσει στο Ηράκλειο Κρήτης πρότυπη μονάδας παραγωγής εμβολίων για ψάρια ιχθυοκαλλιέργειας. Η μονάδα παραγωγής εμβολίων θα είναι η πρώτη στην Ελλάδα και η συνολική επένδυση αναμένεται να ξεπεράσει τα δύο εκατομμύρια ευρώ, ενώ παράλληλα θα αποτελέσει παράδειγμα «έξυπνης εξειδίκευσης» που εντάσσεται πλήρως στη γενικότερη στρατηγική αξιοποίησης των ερευνητικών αποτελεσμάτων και του επιστημονικού δυναμικού και θα συμβάλει στην ενίσχυση της διεθνούς ανταγωνιστικότητας της Κρήτης».

Η παρουσίαση στον Περιφερειάρχη Κρήτης της πρώτης εταιρείας spinoff του ΕΛΚΕΘΕ, Aquatic Biologicals, έγινε στο κεντρικό κτήριο της Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο και συμμετείχαν επίσης οι συνεργάτες του, ο εκτελεστικός γραμματέας Δρ. Νίκος Ραπτάκης και η ειδική σύμβουλος Ερμιόνη Γιαλύτη. Στο πλαίσιο της παραπάνω συνάντησης τονίστηκε η βούληση του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη για διεύρυνση του δικτύου καινοτομίας της Κρήτης, με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας και της ανταγωνιστικότητας του νησιού στο ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον.»

zygos gif 2020b
wind one adv
bbq stories2020
notakis adv
tech store adv 2021
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble