ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΚΡΗΤΗΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Κρήτη: Η εκτός δρόμου οδήγηση καταστρέφει τον Ψηλορείτη

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Προβληματισμό στη δημοτική Αρχή και την τοπική κοινωνία των Ανωγείων προκαλεί η επανάληψη του φαινομένου της εκτός δρόμου οδήγησης στα μικρά και μεγάλα οροπέδια του Ψηλορείτη.

Η τάση αυτή έχει πολλές καταστροφικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις στον Ψηλορείτη, όπως δημοσιοποιεί η δημοτική Αρχή και ο δήμαρχος Ανωγείων, Σωκράτης Κεφαλογιάννης.

“ΧΡΥΣΟΣ

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρήθηκε και πάλι έντονα το φαινόμενο της εκτός δρόμου οδήγησης με μηχανοκίνητα οχήματα (μηχανές, γουρούνες, τζιπ) στα μικρά και μεγάλα οροπέδια του Ψηλορείτη, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Ανωγείων.

«Οι επιπτώσεις που έχει η αναφερόμενη «δραστηριότητα» στο βουνό, είναι κάτι παραπάνω από καταστροφικές και αυτό μπορεί κάποιος να το διαπιστώσει παρατηρώντας τα μικρά και μεγάλα οροπέδια του Ψηλορείτη εκατέρωθεν του επαρχιακού δρόμου Ανώγεια – Νίδα τα οποία έχουν υποστεί εκτεταμένες αλλοιώσεις στη μορφολογίας τους. Επίσης από την παραπάνω δραστηριότητα κινδυνεύουν με εξαφάνιση ενδημικά είδη τα οποία φιλοξενούνται χρόνια τώρα στα οροπέδια της περιοχής όπως είναι η Νευρίδα, ο Κρόκος και η Χορστρίσεα, μοναδική βιοποικιλότητα στον κόσμο, μια παγκόσμια κληρονομιά της φύσης», σύμφωνα με τον κ. Κεφαλογιάννη.

“IN_AND_OUT

Δήμαρχος Ανωγείων: Δεν δικαιούται ουδείς να μη σέβεται την ταυτότητα του ορεινού μας όγκου, του Ψηλορείτη

Μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο δήμαρχος Ανωγείων εξέφρασε την κατανόηση του σχετικά με την ανάγκη ιδιωτών να ασχολούνται με τη συγκεκριμένη δραστηριότητα, της εκτός δρόμου μηχανοκίνητης οδηγικής δράσης. Ωστόσο, παράλληλα δήλωσε ότι «δεν δικαιούται ουδείς να μην αναγνωρίζει το δημόσιο συμφέρον, την προστασία του περιβάλλοντος, να μη σέβεται την ταυτότητα του ορεινού μας όγκου και του παγκοσμίως γνωστού φυσικού τοπίου, Ανωγείων, Ψηλορείτη με τα οροπέδια του, απλά και μόνο διότι επιθυμεί να ασχοληθεί με το χόμπι του, ανεξάρτητα με το τι πληγές μπορεί να αφήσει πίσω του».

Mechanical Solutions

Όπως επισημαίνεται από τη δημοτική Αρχή, η προστασία του περιβάλλοντος και η αγάπη για τον μοναδικό τοπίο του Ψηλορείτη είναι υπόθεση όλων των Κρητικών και όλων των επισκεπτών του βουνού και για το λόγο αυτό: «Η εγρήγορση, η συνέργεια και η συνεργασία όλων μας μπορεί να διαφυλάξει τον πλούτο των ευαίσθητων και προστατευόμενων περιοχών. Ο Δήμος Ανωγείων προτρέπει όλους όσοι εμπλέκονται να αποφεύγουν την εν λόγω «δραστηριότητα» και ενημερώνει ότι μετά από επικοινωνία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Δασαρχείο , Αστυνομία) θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα αποφυγής επανάληψης παρόμοιων φαινομένων».


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button