Παρασκευή, 7 Μαΐ 21
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΚΡΗΤΗΚρήτη | H ΕΤΑΔ ζητά πίσω την έκταση του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου...

Κρήτη | H ΕΤΑΔ ζητά πίσω την έκταση του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου στις Γούρνες

kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
kingeight 2021a

«Φωτιές» έχει ανάψει στην Κρήτη έγγραφο με το οποίο ζητείται άρον άρον η παράδοση παραχωρημένης έκτασης 51 στρεμμάτων στην πρώην Αμερικανική Βάση Γουρνών, εντός 20 ημερών, στην Εταιρία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ).

Η έκταση αυτή, είχε παραχωρηθεί το 1997 με απόφαση της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου στην εταιρεία ΕΙΡΗΝΗ ΑΕ που είχε συσταθεί από την αυτοδιοίκηση και τοπικούς φορείς όπως το Επιμελητήριο Ηρακλείου προκειμένου να αξιοποιηθεί.

mechanical adv 2021

Επί της έκτασης μάλιστα αυτής, κατασκευάστηκε και λειτουργεί το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης, το μοναδικό στην Κρήτη, που αποτελεί σημαντικό εργαλείο για την οικονομία του νησιού.

apostolakis adv 2

Έγιναν μεγάλες επενδύσεις στην έκταση

Το κτίριο, που κόστισε περίπου 1,5 δις δραχμές την εποχή εκείνη και χρηματοδοτήθηκε από το ΠΕΠ Κρήτης και το επιμελητήριο Ηρακλείου, περιλαμβανόταν στους όρους παραχώρησης για την αξιοποίηση της περιοχής, καθώς συμβάλλει σημαντικά στην οικονομία του νησιού.

Επίσης, το 2004 είχαν παραχωρηθεί επιπλέον 4,5 στρέμματα για τη στέγαση του Δημαρχείου Χερσονήσου σχολείων και της Αναπτυξιακής εταιρίας Γουρνών, ενώ η Ειρήνη ΑΕ μισθώνει και εκμεταλλεύεται επιπλέον έκταση που γειτνιάζει με τα παραχωρηθέντα 51 στρέμματα.

Όλες λοιπόν αυτές οι δραστηριότητες που λειτουργούν από το 1997, με τις συμβάσεις παραχώρησης που βρίσκονται σε αυτή την έκταση να λήγουν το 2004 και να ανανεώνονται μέχρι το 2025, κινδυνεύουν με έξωση προκαλώντας την έντονη αντίδραση των εμπλεκομένων φορέων αλλά και της τοπικής κοινωνίας.

Οργισμένη αντίδραση του Σταύρου Αρναουτάκη

Το μεγάλο θέμα που έχει προκύψει συζητήθηκε στο Ράδιο Κρήτη με τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη να δηλώνει με αγανάκτιση ότι το τελεσίγραφο που εστάλη από την ΕΤΑΔ είναι απαράδεκτο και προσβλητικό απέναντι στους φορείς και σε όλη την Κρήτη και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.

«Πρόκειται, δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη, για ένα κατάπτυστο κείμενο που δεν λαμβάνει υπόψη το τι έχει δημιουργηθεί στην περιοχή όλα αυτά τα χρόνια».

«Η δεκαετής οικονομική κρίση στάθηκε εμπόδιο στην περαιτέρω ανάπτυξη και άλλων δραστηριοτήτων, ωστόσο μπορούμε να αξιοποιήσουμε κι άλλο αυτή την έκταση» επεσήμανε ο Περιφερειάρχης.

«Δεν θα το αφήσουμε έτσι αυτό το θέμα και θα έχω επαφές με κυβερνητικούς παράγοντες για να μάθουμε ποιος είναι ο στόχος», ανέφερε ο Σταύρος Αρναουτάκης.

Μάλιστα, την ερχόμενη Τρίτη, θα γίνει διαδικτυακή σύσκεψη με τους μετόχους της εταιρίας ΕΙΡΗΝΗ που διαχειρίζεται το χώρο δηλαδή τον Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη, πρόεδρο της ΕΙΡΗΝΗ Α.Ε, τον πρόεδρο της ΠΕΔ Κρήτης κ. Γιάννη Κουράκη, το Δήμαρχο Χερσονήσου κ. Γιάννη Σέγκο και τον πρόεδρο του ΕΒΕΗ κ.Μανόλη Αλιφιεράκη.

ΠΗΓΗ: ekriti.gr
zygos gif 2020b
wind one adv
Newsroom
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
bbq stories2020
notakis adv
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble