Nbaxevanis

ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Επίσκεψη Περιφερειάρχη στο μουσείο Χριστιανικής τέχνης

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Την θέληση του για συνεργασία στην υλοποίηση μοναδικών εκθέσεων και επανεκθέσεων έργων, όπως του παγκόσμια αναγνωρισμένου Κρητικού ζωγράφου Μιχαήλ Δαμασκηνού και άλλων κορυφαίων ζωγράφων της Κρητικής σχολής, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτακης επισκεπτόμενος το Μουσείο.

Χριστιανικής τέχνης “Αγίας Αικατερίνης των Σιναΐτων στο Ηράκλειο. Η επίσκεψη του Περιφερειάρχη και η συνάντηση του με τους υπεύθυνους του Μουσείου έγινε στο πλαίσιο της λειτουργίας της μοναδικής διεθνώς έκθεσης των βρακοφόρων και φουστανελάδων Αγίων που πραγματοποιείται με μεγάλη επιτυχία σε συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης με το Μουσείο Χριστιανικής τέχνης “Αγ. Αικατερίνη των Σιναΐτων” το οποίο υπάγεται στην Αρχιεπισκοπή Κρήτης.

“IN_AND_OUT

Ο Περιφερειάρχης ξεναγήθηκε στα εντυπωσιακά έργα και στο εικαστικό, θρησκευτικό και κοινωνικό τους περιεχόμενο από την επιμελήτρια του Μουσείου Χριστιανικής τέχνης αρχαιολόγο Εφη Ψιλάκη. Παρόντες επίσης στην ξενάγηση, ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, ο αντιπρόεδρος του Μουσείου χριστιανικής τέχνης Νίκος Γιγουρτάκης και οι συμμετέχοντες στην οργανωτική λειτουργία της έκθεσης, Μιχάλης Κρασάκης (Δημοσιογράφος -συλλέκτης έργων τέχνης) και Νίκος Ψιλάκης (Δημοσιογράφος -συγγραφέας). Οι υπεύθυνοι του Μουσείου και της έκθεσης, ενημέρωσαν παράλληλα τον Περιφερειάρχη για την σημαντικότητα και το μεγάλο ενδιαφέρον που παρουσιάζει η μοναδική έκθεση σε Έλληνες και ξένους τουρίστες που καθημερινά προσέρχονται στην Αγία Αικατερίνη και θαυμάζουν τα έργα τέχνης.

Μάλιστα ο κ Αρναουτακης συνεχάρη, όλους τους συντελεστές για την επιτυχή λειτουργία της ξεχωριστής έκθεσης, εξέφρασε την θέληση του για την συνδιοργάνωση κορυφαίων εκθέσεων χριστιανικής τέχνης, όπως έργων Δαμάσκηνου και άλλων κορυφαίων της κρητικής σχολής. Επίσης ο κ. Αρναουτάκης ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Μουσείου για την παρούσα έκθεση να εκδοθεί κατάλογος έργων και στην Αγγλική γλώσσα, λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος των ξένων-τουριστών φιλότεχνων. Οι υπεύθυνοι του Μουσείου και της έκθεσης ευχαρίστησαν θερμά τον Περιφερειάρχη για την συνδιοργάνωση και διαχρονική στήριξη του, εκφράζοντας παράλληλα με χαρά την αποδοχή της πρότασης για συνδιοργάνωση κορυφαίων εκθέσεων έργων, όπως του Μιχ. Δαμασκηνού και άλλων ζωγράφων της Κρητικής σχολής.

Mechanical Solutions

“Πόλος έλξης” η έκθεση Βρακοφόρων και φουστανελάδων

Όπως είπαν, η λειτουργούσα ήδη έκθεση, των βρακοφόρων και φουστανελάδων Αγίων, αποτελεί πόλο έλξης πολιτών της Κρήτης, ξένων τουριστών και θα διαρκέσει έως τέλος του έτους, 31 Δεκεμβρίου, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλους, Έλληνες και ξένους πολίτες. Η έκθεση εγκαινιάστηκε πρόσφατα παρουσία Κλήρου, θεσμικών εκπροσώπων και για την σημαντικότητα της μίλησαν εκ μέρους των συνδιοργανωτών, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κκ Ευγένιος, ο εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη εντεταλμένος σύμβουλος τέχνης και σύγχρονου Πολιτισμού Ευάγγελος Ζάχαρης, ενώ διαβάστηκε μήνυμα του κ. Γιγουρτάκη.

Η ξεχωριστή έκθεση με τα 46 έργα τέχνης εντάσσεται στο 2ο Φεστιβάλ Κρήτης της Περιφέρειας, το οποίο και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού. Στην έκθεση, όπως είπε η κα Ψιλάκη, ο επισκέπτης μπορεί να δει αγιογραφίες από την Ελλάδα, τη Μικρά Ασία και τον Πόντο, κι ανάμεσα τους, ο φημισμένος Άγιος Γεώργιος Φουστανελάς από τα Ιωάννινα, ο Βρακοφόρος Άγιος Μανώλης των Σφακίων, οι Τέσσερις Νεομάρτυρες του Ρεθύμνου του Ιωάννη Φραγκόπουλου, ο Άγιος Μύρος, ο Άγιος Σταύρος, ο Αγ. Ιωάννης ο δραγάτης, ο Άγιος Μαθιός, ο Αγ. Οδυσσέας, οι φουστανελάδες Άγιοι της Σαμοθράκης, η Αγία Αργυρή της Προύσας και πολλές ακόμα μοναδικής ομορφιάς και σπανιότητας αγιογραφίες.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button