Europlan

Xaritakis
ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Επιπλέον οικονομικό κίνητρο σε γιατρούς 1.800 ευρώ για εθελοντική μετακίνηση

BOX CAFE
Αλφαβητάρι

Τεντοτεχνική

DROP Cafe Palermo TECH HUB

Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της 7ης ΥΠΕ με σκοπό να συζητηθούν τα ζήτημα που απασχολούν την υγειονομική περιφέρεια Κρήτης και να εξευρεθούν λύσεις. Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε έγινε γόνιμη, ειλικρινής και ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων και θέσεων.

Η συνέχιση λειτουργίας, στο πλαίσιο των κείμενων διατάξεων, όπως και η απρόσκοπτή λειτουργία ενδεικτικά, της Παθολογικής Κλινικής του Γ.Ν. Ρεθύμνου, Ιεράπετρας και Σητείας, της Χειρουργικής Κλινικής του Γ.Ν. Χανίων, του Ακτινολογικού Αγίου Νικολάου και Ιεράπετρας και του ΤΕΠ Αγίου Νικολάου είναι μεταξύ των σημαντικών που απασχόλησαν τη συζήτηση όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσαν από κοινού οι ιατρικοί σύλλογοι Κρήτης.

“IN_AND_OUT

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Οι Ιατρικοί Σύλλογοι Κρήτης από κοινού, με γνώμονα τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας, του κύρους του ιατρού και της ορθής ιατρικής πρακτικής, προκαλέσαμε και συμμετείχαμε σε σύσκεψη με τη Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας και τους Διοικητές των Νοσοκομείων της Κρήτης, έτσι ώστε να συζητηθούν τα επίκαιρα προβλήματα των Νοσοκομείων της Κρήτης σε ότι αφορά τη στελέχωση τους σε ιατρικό προσωπικό προτείνοντας άμεσες και βιώσιμες λύσεις.

Mechanical Solutions

Έγινε ένας γόνιμος και ουσιαστικός διάλογος έχοντας ως προτεραιότητα τη Δημόσια Υγεία και την απρόσκοπτη λειτουργία όλων των τμημάτων και κλινικών των Δημοσίων Νοσοκομείων χωρίς τον κίνδυνο να διακοπεί η λειτουργία τους.

Εισακούστηκαν οι προτάσεις των συλλόγων στο αίτημα για εθελοντική μετακίνηση των ιατρών με ταυτόχρονη χορήγηση οικονομικού κινήτρου επιπλέον του μισθού τους, 1800 € μηνιαίως και προσφορά στέγης εφόσον πρόκειται για διάστημα άνω των 15 ημερών, με παράταση του ισχύοντος Νόμου έως την 31η Δεκεμβρίου 2023.

Παράλληλα συμφωνήθηκε να εκδηλωθεί πρόσκληση ενδιαφέροντος για γιατρούς με Δελτίο παροχής υπηρεσιών για την κάλυψη των άμεσων αναγκών των Νοσοκομείων και ταυτόχρονη αναζήτηση και αξιοποίηση επικουρικών ιατρών.

Επιπροσθέτως, συμφωνήθηκε η άμεση επαναπροκήρυξη των θέσεων που έχουν καταστεί άγονες στις πρόσφατες προκηρύξεις σε ανώτερη βαθμίδα.

Σημειωτέον δε ότι καταγράφεται για πρώτη φορά σε κείμενο που ανακοινώνεται από Υγειονομική Περιφέρεια και σε συνέχεια της κατάθεσης των αιτημάτων μας, η χρήση μέτρων-κινήτρων όπως:

  • Παροχή οικονομικών και επιστημονικών κινήτρων για όλους του ιατρούς του ΕΣΥ
  • Αποφορολόγηση εφημεριών
  • Άμεση αναδιαμόρφωση του Οργανογράμματος των Νοσοκομείων με βάση τον νέο σχεδιαζόμενο υγειονομικό χάρτη.

Τέλος, εξήραμε τη στάση και προσφορά ΟΛΩΝ των ιατρών και λοιπών εργαζομένων Περιφερειακών ιατρείων, Κέντρων Υγείας και Νοσοκομείων που στηρίζουν το ΕΣΥ να στέκεται όρθιο παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζει, πάντα με γνώμονα την φροντίδα της υγείας του πολίτη και ιδιαίτερα των ειδικευομένων και αγροτικών ιατρών της Παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Ρεθύμνου και θα αναζητήσουμε μετά από συνεννόηση μαζί τους τρόπους για την καλύτερη εκπαίδευση τους.

Οι Ιατρικοί Σύλλογοι Κρήτης θα παρακολουθούν την εξέλιξη των συμφωνηθέντων και θα επανεκτιμήσουν τη διαμορφωθείσα κατάσταση.

Πιστεύουμε ότι πλέον δεν υπάρχουν περιθώρια και η Πολιτεία πρέπει άμεσα να προχωρήσει στην ολοκλήρωση του Υγειονομικού χάρτη και στον από ετών αναμενόμενο εκσυγχρονισμό λειτουργίας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και του ΕΣΥ με αύξηση της χρηματοδότησης του και την επιβαλλόμενη επαρκή στελέχωση των μονάδων, όπως επανειλημμένα έχει επισημανθεί και προταθεί από τους Ιατρικούς Συλλόγους.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button