ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Ενημερωτική συνάντηση για την υλοποίηση των Ευρωπαικών προγραμμάτων

Με την συμμετοχή του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη πραγματοποιήθηκε ειδική ενημερωτική συνάντηση για την υλοποίηση των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων από την Περιφέρεια Κρήτης όπου είχαν προσκληθεί οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι.

Στην ενημερωτική συνάντηση στη Περιφέρεια παρουσία του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Παύλου Μπαριτάκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων Γιώργος Αλεξάκης αναφέρθηκε εκτενώς στα 46 συνολικά προγράμματα που υλοποιεί και συμμετέχει η Περιφέρεια Κρήτης ενώ έχουν εγκριθεί ακόμη τέσσερα.

caffeine adv2020b

Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, στην τοποθέτησή του, εξήρε την θετική υλοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων υπό την παρακολούθηση του Αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Αλεξάκη και συνεχάρη τα διευθυντικά στελέχη αλλά και τους υπαλλήλους που τα προχωρούν με επιτυχία.

Από την πλευρά ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης ανέφερε, ότι, από τα προγράμματα αυτά προκύπτουν πολλαπλά οφέλη: εργαλεία, στρατηγικές, νέες θέσεις εργασίας για καταρτισμένο προσωπικό, τριβή με τις ευρωπαϊκές πολιτικές, γνώση και εμπειρίες για τα στελέχη της Περιφέρειας. Παράλληλα, αναφορικά με το πλαίσιο διεκδίκησης λύσεων, η Κρήτη μαζί με άλλες νησιωτικές Περιφέρειες, αντιμετωπίζοντας όμοια προβλήματα, ενώνουν και ισχυροποιούν τις φωνές τους. Ο Αντιπεριφερειάρχης παρουσίασε και το ρόλο του Γραφείου της Περιφέρειας στις Βρυξέλλες καθώς και τα περίπου 16 Ευρωπαϊκά Δίκτυα Συνεργασίας στα οποία συμμετέχει η Κρήτη, υπογραμμίζοντας την ωριμότητα, την ανταγωνιστικότητα και την πρωτοπορία της Κρήτης σε πολλαπλά επίπεδα. Τέλος επεσήμανε, ότι, τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα δε στοιχίζουν ούτε ένα ευρώ στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας καθώς τα αντίστοιχα έξοδα χρηματοδοτούνται είτε από το κάθε πρόγραμμα κατά 100%, είτε μέσω του ΠΔΕ.

neratzoulis neo

Στην ενημερωτική συνάντηση συμμετείχαν τα διευθυντικά στελέχη Ελένη Χατζηγιάννη συντονίστρια των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, ο Νίκος Ζωγραφάκης επικεφαλής του περιφερειακού ταμείου ανάπτυξης της Περιφέρειας και στελέχη αρμόδιων υπηρεσιών.

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button