ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Ελλιπής ενημέρωση για την πανδημία – Κάποιες φορές επιλεκτική!

Οι καθημερινές επίσημες ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ καταδεικνύουν πως η αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού αφορούν και την Κρήτη, η οποία στο ξεκίνημα της πανδημίας είχε ελάχιστα περιστατικά.

Εκείνο όμως, που δημιουργεί ανησυχία και προβληματισμό είναι το γεγονός ότι υπάρχει ελλιπής ενημέρωση από πλευράς αρμοδίων αρχών, σχετικά με την γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων, στο νησί. Θεωρούμε ότι είναι αναγκαίο, αλλά και λογικό, να υπάρχει πλήρης ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί σε κάθε περιοχή.

caffeine adv2020b

Φυσικά δεν τίθεται θέμα προσωπικών δεδομένων αφού κανείς δεν ζητά τα ονοματεπώνυμα των ανθρώπων που ανιχνεύονται θετικοί στον ιό, ούτε καν το όνομα του οικισμού για να μην στοχοποιηθεί. Ενδιαφέρει όμως τους πολίτες να γνωρίζουν τον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού σε κάθε δήμο.

Για να λαμβάνουν τις δέουσες προφυλάξεις. Η μη ενημέρωση, πέραν των άλλων, δημιουργεί κύμα φημολογιών για κρούσματα σε διάφορες περιοχές του νησιού.

neratzoulis neo

Ένα άλλο χαρακτηριστικό της μη ενημέρωσης είναι το γεγονός ότι και οι δήμαρχοι του νησιού δεν γνωρίζουν τα κρούσματα που υπάρχουν στην περιοχή τους.

Σίγουρα, η κατάσταση αυτή δεν βοηθά ούτε στην υπεύθυνη ενημέρωση, ούτε στην ακατάσχετη φημολογία, η οποία μόνο ανησυχία προκαλεί. Οι αρμόδιες αρχές (ΕΟΔΥ, 7η ΥΠΕ, Υπουργείο Υγείας) οφείλουν να ενημερώνουν υπεύθυνα και τους πολίτες και τις αιρετές αρχές κάθε περιοχής. Αλλιώς η φημολογία θα συνεχίζεται και η ανησυχία θα μεγαλώνει.

Πηγή
Με πληροφορίες από ekriti

CNA Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button