ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Εκτός αρχικού σχεδιασμού για κλειστό κέντρο μεταναστών

Προσωρινά εκτός «κάδρου» δημιουργίας κλειστού κέντρου μεταναστών φαίνεται πως μένει η Κρήτη, μετά τις ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για το προσφυγικό.

Όπως έγινε γνωστό, το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία κλειστών κέντρων σε Σάμο, Χίο, Λέσβο, Κω και Λέρο. Στα τέσσερα εξ αυτών η χωρητικότητα θα είναι τουλάχιστον 5.000 ενώ στη Λέρο θα είναι 2.000. Οι νέες δομές θα έχουν τη μορφή ενός χωριού που θα έχουν μέσα όλες τις υποδομές και εγκαταστάσεις, για παράδειγμα ιατρεία, σχολεία, εστιατόρια κ.α.

caffeine adv2020b

Αν και η Κρήτη δεν συμπεριλαμβάνεται στις περιοχές όπου άμεσα θα δημιουργηθούν κέντρα, ωστόσο ο υφυπουργός Εθνικής Αμύνης Αλκιβιάδης Στεφανής δεν απέκλεισε κάτι τέτοιο να γίνει αργότερα, καθώς όπως τόνισε σε σχετική ερώτηση, «υπάρχει βραχυπρόθεσμος και μακροπρόθεσμος σχεδιασμός για μεταφορά σε υπάρχουσες ή σε νέες δομές, τηρώντας την αναλογικότητα».

Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Στεφανή προτεραιότητα στην παρούσα φάση σε επίπεδο διαχείρισης της κρίσης αποτελεί, η αποσυμφόρηση των νησιών.

neratzoulis neo

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button