ΚΡΗΤΗ

Κρήτη | «Εκρηκτική» η αύξηση της ανεργίας στο νησί

Η δραματική αύξηση της ανεργίας στην Κρήτη θέτει σε συναγερμό το νησί φορείς και Εργατικά Κέντρα.

Τα στοιχεία καταδεικνύουν το μέγεθος του προβλήματος και αναζητούνται λύσεις σε ένα νησί που τα προηγούμενα χρόνια πρωταγωνιστούσε στην απασχόληση.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Για το λόγο αυτό σήμερα, Δευτέρα 24 Μαΐου 2021 στις 13:30 το μεσημέρι συγκαλείται εκτάκτως το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης, με αποκλειστικό θέμα  «Η ενίσχυση της απασχόλησης και η καταπολέμηση της ανεργίας στο νησί μας».

Το Περιφερειακό Συμβούλιο συνεδριάζει έπειτα από αίτημα για άμεση σύγκλισης του των Εργατικών Κέντρων Κρήτης, λόγω της διαμορφούμενης κατάστασης στον χώρο της απασχόλησης, που φέρει για πρώτη φορά την Κρήτη  στην «μαύρη» πρωτιά στην αύξηση της ανεργίας σε όλη την Ευρώπη.

Τα Εργατικά Κέντρα Κρήτης θα θέσουν στο έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο συγκεκριμένες προτάσεις για την ενίσχυση της απασχόλησης και την μείωση του ποσοστού στην ανεργία, ενώ θα συζητηθούν θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στο νησί.Εισηγητής θα είναι ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Παύλος Μπαριτάκης.

kingeight 2021a neratzoulis neo bakaliko lagos

Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat η Κρήτη καταλαμβάνει την πρωτιά στην αύξηση της ανεργίας όχι μόνο σε σχέση με τις υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας αλλά σε σχέση με όλες τις Περιφέρειες όλων των Χωρών της Ε.Ε με ποσοστό +5,6% και ακολουθούν οι Βαλεαρίδες νήσοι στην Ισπανία με 4,3% αύξηση.

Λιγότερο από το ένα τρίτο (31%) των περιφερειών της ΕΕ είδε το ποσοστό ανεργίας τους να πέφτει το 2020. Οι υψηλότερες μειώσεις σημειώθηκαν στην ελληνική περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας (-4,9 σε σύγκριση με το 2019), στην υπερπόντια περιοχή της Γαλλίας Ρεουνιόν (-3,9 ), ακολουθούμενη από την αυτόνομη ισπανική πόλη Μελίγια (-3,3 ) και δύο ακόμη υπερπόντιες περιοχές της Γαλλίας, τη Γαλλική Γουιάνα (-3,2) και τη Γουαδελούπη (-3,1 ).

Σχετικά άρθρα

Back to top button