ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Δύο θετικά κρούσματα στα Χανιά και δύο στο Ηράκλειο

Τέσσερα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κρήτη εντοπίστηκαν το τελευταίο δεκαήμερο, μέσω των δειγματοληπτικών ελέγχων που διενεργούνται στα διεθνή αεροδρόμια Χανίων και Ηρακλείου ενώ έχουν διενεργηθεί σχεδόν 11.000 τεστ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσαν τα «Χανιώτικα Νέα», δύο θετικά τεστ βρέθηκαν στο αεροδρόμιο “Δασκαλογιάννης” των Χανίων και δύο στο αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης” του Ηρακλείου.

caffeine adv2020b

Ακόμη, μέχρι χθες το βράδυ ήταν σε εκκρεμότητα 441 απαντήσεις για δείγματα που ελήφθησαν στα Χανιά και 1.497 απαντήσεις για δείγματα από το Ηράκλειο.

Σημειώνεται ότι τα στοιχεία αφορούν την περίοδο 1 έως 11 Ιουλίου.

neratzoulis neo

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο τουρίστριες που βρέθηκαν θετικές στο Ηράκλειο, έχουν τεθεί σε απομόνωση στο ξενοδοχείο καραντίνας που λειτουργεί στην Χερσόνησο. Οι κοπέλες σύμφωνα με πληροφορίες είναι καλά στην υγεία τους, δεν έχουν συμπτώματα και παραμένουν εκεί για προληπτικούς λόγους, όπως ορίζει το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Την ίδια ώρα, στην μονάδα Covid του Βενιζελείου Νοσοκομείου, παραμένει νοσηλευόμενο σε καλή κατάσταση, το ζευγάρι ομογενών που διαγνώστηκε θετικό στον κορωνοϊό στην Κάρπαθο.

Την διαδικασία ενημέρωσης και μεταφοράς των τουριστών που εντοπίζονται θετικοί στον ιό έχει έχει αναλάβει εξολοκλήρου η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και με προσεκτικές κινήσεις οι ξένοι επισκέπτες μεταφέρονται σε ξενοδοχεία covid, δύο εκ των οποίων λειτουργούν στο δήμο Χερσονήσου και ένα στα Χανιά.

Πηγή
Χανιώτικα Νέα

CNA Stream

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...
Back to top button